Pentagonul nu mai acceptă avioane F-35 din cauza unui magnet fabricat cu materiale neautorizate din China

Data actualizării: Data publicării:
Aeronavă F-35 în zbor
Foto: Profimedia

Pentagonul a încetat să mai recepționeze noi avioane F-35 după ce a descoperit că un magnet aflat în componența motorului a fost fabricat din materiale neautorizate provenite din China, a declarat un oficial american, miercuri, potrivit Reuters.

O investigație care a provocat discuții aprinse la mijlocul lunii august a constatat că un aliaj din pompa de lubrifiere a motorului nu era conform cu legile americane privind achizițiile, care interzic conținutul chinezesc neautorizat, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Russell Goemaere.

Goemaere a confirmat că magnetul nu transmite informații, nu dăunează aeronavelor și că nu există riscuri implicate.

Lockheed Martin, care produce aeronavele de acest tip, a spus că „problema este legată de un magnet aflat în componența motorului F-35. Acesta este fabricat de compania Honeywell și include un aliaj din cobalt și samariu, materiale care provin din China.

Honeywell International a transmis că „rămâne angajată să furnizeze produse de înaltă calitate care îndeplinesc sau depășesc toate cerințele contractului clienților”.

O sursă alternativă pentru aliaj va fi utilizată în viitor, a declarat Biroul Programului Comun în declarația sa.

Pe eronava de luptă există și alți magneți care sunt fabricați cu materiale din China, dar pentru care în trecut s-au primit derogări de la Pentagon.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri