Scandalul Jeff Bezos - National Enquirer. Reacția Arabiei Saudite după acuzațiile CEO-ului Amazon

Data actualizării: Data publicării:
unruehmlicher-titel-fuer-amazon-chef-jeff-bezos

Arabia Saudită a anunţat duminică faptul că „nu are absolut nicio legătură” cu articolul publicat de National Enquirer, publicaţie deţinută de compania American Media (AMI), referitor la relaţia extraconjugală a proprietarului Amazon.com, Jeff Bezos, a declarat ministrul saudit al Afacerilor Externe, Adel al-Jubeir, transmite Reuters.

Jeff Bezos And John Kerry Attend Opening Ceremony For New Washington Post HQ
Jeff Bezos, Amazon | Foto: Guliver /Getty Images

Jeff Bezos a acuzat joi AMI că a încercat să îl şantajeze, cu ameninţarea că va publica „fotografii intime” pe care el le-ar fi trimis prietenei sale, dacă nu va afirma public că articolul tabloidului nu are motivaţie politică.

Într-o postare pe blog, Bezos a făcut aluzie la nemulţumirea Arabiei Saudite faţă de modul în care ziarul Washington Post, care este proprietatea lui Bezos, a relatat despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashog.

Bezos s-a referit şi la articolele din presă referitoare la posibilele legături dintre AMI şi Arabia Saudită.

„Aceasta este o problemă între două părţi, nu avem nicio legătură cu asta”, a afirmat Adel al-Jubeir la emisiunea „Face the Nations” de la CBS, întrebat dacă guvernul saudit a fost implicat în informaţiile publicate de Enquirer.

„Pentru mine sună a telenovelă”, a afirmat Adel al-Jubeir într-un interviu difuzat duminică, din care au fost fost publicate fragmente pe site-ul CBC. Jubeir a mai afirmat că nu are cunoştină despre legături între guvernul saudit şi AMI sau directoru general al acesteia, David Pecker.

AMI a anunţat vineri că relatările sale despre Bezos au fost legale şi că va investiga acuzaţiile acestuia.

Asasinarea lui Khashoggi la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, în octombrie anul trecut, a tensionat legăturile Arabiei Saudite cu aliaţii săi occidentali, a expus regatul la posibile sancţiuni şi a afectat iaginea prinţului moştenitor, Mohammed bin Salman.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri