SUA îl eliberează pe omul de afaceri Alex Saab, un aliat al preşedintelui venezuelean Maduro, în schimbul a 36 de deţinuţi

Data publicării:
alex saab
Aliatul lui Maduro este omul de afaceri columbian Alex Saab. Foto: Profimedia

Guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro va elibera 36 de persoane, între care 12 americani, în schimbul eliberării de către guvernul SUA a unui aliat al lui Maduro, a declarat miercuri un oficial venezuelean sub rezerva anonimatului, relatează Reuters.

Aliatul lui Maduro este omul de afaceri columbian Alex Saab, a precizat sursa. Procurorii americani susţin că Saab a deturnat circa 350 de milioane de dolari din Venezuela via Statele Unite, în cadrul unei scheme care presupunea mituirea unor oficiali guvernamentali venezueleni.

În rândul venezuelenilor care vor fi eliberaţi, 20 erau închişi de mai mult timp, a mai spus sursa citată, în timp ce patru dintre ei au fost recent închişi, fiind vorba despre persoane implicate fie în campania candidatei opoziţiei la preşedinţie, Maria Corina Machado, fie în organizarea alegerilor primare ale opoziţiei din octombrie.

Toţi deţinuţii vor fi eliberaţi în aceeaşi zi, a precizat sursa citată.

Associated Press a informat miercuri ca Statele Unite l-au eliberat deja pe Alex Saab.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri