Tragedia oilor din România, în cotidianul The New York Times

Data actualizării: Data publicării:
oi letea wild horses
Foto: Facebook / Letea Wild Horses

Tragedia oilor naufragiate în largul portului Midia a fost tratată pe larg în cotidianul american The New York Times.

„După cinci zile de căutări frenetice, nu au mai fost găsite animale supravieţuitoare”, scriu jurnaliştii de peste ocean. Aceştia au descris pas cu pas eforturile salvatorilor şi greutăţile întâmpinate de aceştia.

Faptul că nava s-a răsturnat în apropierea portului sugerează că inspecţia la bord nu a fost făcută cum trebuie, le-a explicat celor de la New York Times un reprezentant al unei organizaţii pentru bunăstarea animalelor.

Cotidianul mai notează că vara trecută, Comisa Europeană a cerut României să oprească exportul a 70.000 de oi vii în Golful Persic. Canicula putea provoca suferinţă animalelor. Autorităţile române nu au ţinut cont de solicitare şi au permis aceste transporturi în ciuda riscurilor.

Chinul fără margini al oilor de pe nava scufundată la Midia

O navă cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi și un echipaj format din 22 de sirieni. Toți membri echipajului au fost salvați și aduși teferi la mal. Unul dintre ei a căzut peste bord, însă a fost scos din apă.

Nu mai există oi vii pe vasul scufundat în portul Midia, anunţă ONG-urile. Operaţiunea de salvare s-a încheiat după cinci zile şi au fost salvate doar 254 de oi din cele peste 14.000. 

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri