Donald Trump șochează din nou: Luna face parte din Marte

Data actualizării: Data publicării:
impact-eclipsa-luna

Iubitorii de astronomie au avut o surpriză, vineri, când Donald Trump a enunțat că Luna face parte din Marte, notează The Guardian.

Într-o postare pe Twitter, în care președintele american pare să critice politica în domeniul spațiului chiar a propriei administrații, Donald Trump a scris: „Cu câți bani cheltuim acum, NASA n-ar trebui să vorbească despre călătorii pe Lună. Am făcut-o, acum 50 de ani. Ar trebui să-și îndrepte atenția spre lucruri mult mai mari pe care să le facem și aici includ Marte (din care Luna este o parte), apărarea și știința”, a scris Donald Trump.

Declarația lui Trump i-a șocat pe mulți, pentru că în mod evident, Luna nu este considerată că fiind o parte a planetei Marte, scrie The Guardian. NASA nu a răspuns la o solicitare a publicației, care a întrebat agenția spațială americană dacă Luna este cumva considerată parte a planetei Marte.

Principala teorie este că Luna ar fi putut rezulta în urma unei coliziuni între Pământ și o entitate de mărimea unei planete, care a avut loc cu foarte mulți ani în urmă, iar fragmentele rezultate în urma acestui eveniment au constituit în cele din urmă un satelit natural al Pământului.

Pe de altă parte, afirmațiile lui Trump sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât anterior el se arătase foarte entuziast la ideea unei noi călătorii pe Lună. Cu numai câteva săptămâni în urmă, la 13 mai, Trump scria, tot pe Twitter: „Ne întoarcem pe Lună”. Iar în martie, administratorul NASA, Jim Bridenstine, care a fost numit de Trump, anunța că SUA au de gând să efectueze până în 2024 noi misiuni pe Lună cu echipaj uman. „Suntem hotărâți să-i vedem pe americani întorcându-se pe Lună în viitorul foarte apropiat”, spunea în octombrie anul trecut și vicepreședintele  Mike Pence. 

Există totuși posibilitatea ca tweet-ul lui Trump să aibă legătură cu un plan mai amplu al NASA de a călători de pe Lună pe Marte, notează The Guardian.

Marte este cea mai apropiată planetă de Terra în sistemul nostru solar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri