Casa Albă a folosit apelativul „tătic” (daddy) referitor la Donald Trump, într-un videoclip publicat după ce secretarul general al NATO, Mark Rutte, a folosit acest termen într-o conversaţie cu preşedintele american la summitul NATO de la Haga, relatează joi Reuters.
"Tăticul a ajuns acasă", a postat Casa Albă pe reţeaua X, împreună cu videoclipul care conţine melodia lui Usher "Hey Daddy (Daddy's Home - Hei tati, tăticul a ajuns acasă - n.r.)" şi imagini cu Trump de la summitul NATO de la Haga.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de Gestionați preferințele – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Rutte l-a numit „tătic” pe Trump
Olandezul Rutte, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, a folosit cuvântul "tătic" într-o apariţie cu Trump la summitul de miercuri, după ce preşedintele SUA a criticat Israelul şi Iranul pentru încălcarea acordului de încetare a focului.
În comentarii făcute în timpul summitului NATO de la Haga, Trump a comparat disputa militară între Iran şi Israel cu o ceartă între copii. ''Au avut o mare ceartă, ca doi copii în curtea şcolii. Ştiţi, le place să se bată al naibii de mult, ca nebunii, şi nu îi poţi opri. Lasă-i să se bată vreo 2-3 minute, după care este uşor să-i opreşti'', a spus liderul de la Casa Albă. În replică, Rutte a râs şi a adăugat: "Şi apoi tăticul trebuie uneori să ridice tonul pentru a reuşi să îi oprească''.
Explicațiile șefului NATO
Într-un interviu acordat Reuters după summit, Rutte a declarat că a folosit cuvântul "tătic" pentru a descrie modul în care unii aliaţi par să privească Statele Unite, mai degrabă decât despre Trump în mod specific.
"În Europa, aud uneori ţări care spun: 'Hei, Mark, vor rămâne SUA cu noi?'. Şi am spus că sună puţin ca un copil mic care îşi întreabă tatăl: 'Hei, mai rămâi alături de familie?'", a spus Rutte. "Deci, în acest sens, am folosit "tătic", (nu este) ca şi cum l-aş fi numit pe preşedintele Trump tătic".
Întrebat dacă asta înseamnă că alţi membri NATO sunt ca nişte copii care acum se maturizează după promisiunea de a cheltui mai mult pentru apărare, Rutte a spus că ei "s-au maturizat deja", dar şi-au dat seama că trebuie să-şi intensifice eforturile şi trebuie să "egalizeze" cheltuielile pentru apărare cu cele ale Statele Unite.
Citește și Analiză Reuters: Ce efect au avut lingușelile pentru Trump la NATO. Europa îl calmează cu promisiuni pe care nu şi le poate permite
Editor : M.I.