Toate buletinele de vot de la alegerile prezidențiale americane vor fi renumărate manual în statul Georgia

Data publicării:
alegeri sua 2020 trump biden voturi numarate
Numărare de voturi la alegerile prezidențiale din SUA 2020. Foto: Prodimedia Images

Georgia, unul dintre statele americane în care cursa prezidențială a fost extrem de strânsă, va efectua o renumărare manuală a tuturor voturilor de la alegerile din 3 noiembrie. Diferența cu care candidatul democrat, Joe Biden, a câștigat alegerile în acest stat a fost de sub 0,5%, 14.111 de voturi. Anunțul a fost făcut de Brad Raffensperger, secretarul de stat al Georgiei, relatează Reuters, citat de Agerpres.

„Matematic, trebuie realizată o renumărare completă, manuală, a tuturor buletinelor de vot în fiecare comitat pentru că diferenţa este atât de mică. Aceasta va ajuta la construirea încrederii. Vrem să începem această renumărare înainte de sfârşitul săptămânii”, a declarat secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, într-o conferinţă de presă.

Georgia a fost câștigată la limită de Joe Biden, fiind unul dintre statele considerate extrem de competitive, însă esențiale pentru eforturile lui Donald Trump. Joe Biden nu are, însă, nevoie să câștige voturile Georgiei în Colegiul Electoral, el însumând deja peste 270 cu ajutorul victoriei în Pennsylvania. Certificarea rezultatului în Georgia, foarte probabil având în vedere faptul că renumărările nu au produs, în general, răsturnări de situație, și păstrarea scorului în Arizona, ar duce la un total de 306 de voturi în Colegiul Electoral pentru candidatul democrat, o victorie confortabilă. 

Raffensperger a mai spus că va investiga toate acuzaţiile de fraudă electorală, deşi nu a semnalat că ar exista dovezi despre nereguli pe scară largă.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri