Trei adolescenți care plănuiau un „atac islamist” au fost arestaţi în Germania

Data publicării:
masina de politie din germania
Foto: GettyImages

Trei adolescenți, între care două fete, suspectaţi de pregătirea unui atac terorist islamist în Germania au fost reținuți şi plasaţi în arest preventiv în weekendul Paştelui catolic, a anunţat vineri justiţia germană, relatează News.ro.

Mandatele de arestare vizează trei tineri, două fete de 15 şi 16 ani şi un băiat de 15 ani din landul Renania de Nord-Westfalia (nord-vest). Aceştia sunt suspectaţi că „au planificat un atac terorist de motivaţie islamistă şi au recunoscut că sunt gata să îl comită”, potrivit unui comunicat al parchetului din Düsseldorf.

Din cauza vârstei suspecţilor şi a anchetei în curs de desfăşurare”, parchetul nu a dat mai multe detalii despre ceea ce plănuiau aceştia.

Cotidianul german Bild susţine că adolescenţii plănuiau să atace poliţişti şi biserici cu cuţite şi cocktailuri Molotov în numele Statului Islamic.

Ei se gândeau să facă rost şi de arme de foc”, adaugă ziarul.

Autorităţile germane sunt vigilente în ceea ce priveşte ameninţarea islamistă, mai ales de la începutul conflictului din 7 octombrie 2023 dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

Într-un interviu acordat cotidianului german Süddeutsche Zeitung imediat după atentatul de la Moscova de la sfârşitul lunii martie, ministrul de interne Nancy Faeser a subliniat că „pericolul terorismului islamist rămâne acut” în Germania. Autorităţile sunt cu atât mai mult în alertă cu cât Germania se pregăteşte să găzduiască turneul european de fotbal (14 iunie-14 iulie).

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri