Trei moldoveni și doi kurzi sirieni au fost arestați în Bulgaria, în ancheta atentatului de la Istanbul

Data publicării:
politie la locul atentatului din istanbul
6 morți și 81 de răniți în atacul cu bombă de la Istanbul. Foto: Profimedia

Procurorii bulgari au pus sub acuzare cinci persoane în legătură cu atentatul de săptămâna trecută din centrul Istanbulului, soldat cu 6 morți. Este vorba despre 3 moldoveni și doi sirieni kurzi, acuzați de sprijinirea actelor teroriste, a anunțat sâmbătă procurorul general al Bulagiei, Ivan Gheșev, citat de Reuters.

Cei 5 au fost reținuți de forțele speciale de poliție bulgare la începutul acestei săptămâni, în urma investigațiilor și a cooperării strânse cu procurorii din Turcia, a adăugat procurorul.

„Cinci persoane au fost puse sub acuzare. Acuzațiile sunt de două tipuri: pentru sprijinirea actelor teroriste dintr-o altă țară, și anume atacul de la Istanbul, și pentru trafic de persoane”, a spus Gheșev.

„Acești oameni au fost implicați în principal în traficul de persoane pe la granița (cu Turcia) și în contrabandă”, a spus el.

Siika Mileva, purtătoarea de cuvânt a Parchetului General, a explicat că cei 5 au ajutat o persoană, care este cel mai probabil autorul atacului de la Istanbul, să plece de pe teritoriul Turciei, potrivit Novinite.

Procurorii vor cere arestarea preventivă pentru 4 suspecți. Pentru a cincea persoană, o femeie, va fi căutată o altă opțiune, din cauza stării ei de sănătate, a mai spus procurorul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri