Trump i-a spus lui Orban că nu va mai da „un cent” Ucrainei dacă va câștiga alegerile

Data actualizării: Data publicării:
viktor orban și donald trump
Premierul maghiar Viktor Orban l-a vizitat pe Donald Trump la reședința acestuia, Mar-a-Lago, din Palm Beach, Florida. Sursa foto: Profimedia Images

Donald Trump nu va oferi bani pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei dacă va câștiga din nou președinția și asta va grăbi încheierea războiului, a declarat premierul ungar Viktor Orban, după întâlnirea cu fostul președinte la reședința acestuia din Florida, transmite Reuters.

Premierul Viktor Orban, care sprijină încercarea vechiului său aliat de a se întoarce la Casa Albă, s-a întâlnit vineri cu Donald Trump în Florida.

„Nu va da un ban în războiul dintre Ucraina și Rusia și, prin urmare, războiul se va încheia”, a declarat Orban la televiziunea de stat duminică seara. „Deoarece este evident că Ucraina singură nu poate sta pe picioare”.

„Dacă americanii nu dau bani și arme, și nici europenii, atunci acest război se va termina. Și dacă americanii nu dau bani, europenii nu pot finanța singuri acest război și atunci războiul se va termina", a spus Orban.

Premierul Ungariei a refuzat să trimită arme la Kiev și a păstrat legături economice strânse cu Moscova de când forțele ruse au invadat Ucraina în 2022. Ultima dată s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin în octombrie, în China, în ciuda eforturilor Uniunii Europene de a izola Kremlinul.

Orban a spus că este „o altă chestiune” cum se va încheia războiul cu discuții de pace după un armistițiu și cum va fi creată o Europă stabilă și sigură, dar mai întâi trebuie realizată pacea și „el (Trump) are mijloacele pentru asta. "

O declarație care a urmat întâlnirii, făcută de biroul lui Trump, nu menționează însă Ucraina, ci transmite că cei doi au discutat probleme care afectează ambele națiuni, inclusiv securitatea lor la graniță.

Mai mulți lideri europeni sunt îngrijorați că un alt mandat al lui Trump la Casa Albă ar însemna scăderea sprijinului SUA atât pentru Ucraina, cât și pentru alianța militară transatlantică NATO.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri