Trump urmează să se predea autorităților din New York în orele următoare. Posibile proteste ale trumpiștilor în fața tribunalului

Data actualizării: Data publicării:
Femeie cu un steag de campanie a lui Trump, cu șapcă și tricou roșii MAGA
Câteva zeci de susținători ai lui Trump s-au adunat în fața Trump Tower, luni. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, este așteptat să se predea, marți, autorităților din New York pentru procedurile uzuale persoanelor inculpate în dosare penale. Lui Trump urmează să i se ia amprentele și este posibil să i se facă și celebrele fotografii față-profil, însă acest lucru nu este clar încă.

Donald Trump este primul fost președinte din istoria Statelor Unite care este pus oficial sub acuzare de o instanță. Săptămâna trecută, marele juriu din Manhattan l-a pus sub acuzare în cazul banilor plătiți actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels.

Donald Trump va fi acompaniat la biroul procurorului general de agenți ai Secret Service. Fostului președinte urmează să i se ia amprentele, iar în mod normal, i s-ar face și fotografiile față-profil, însă este neclar dacă această procedură se va respecta în cazul lui, conform unor surse juridice, scrie CNN.

Având în vedere profilul public al lui Trump și faptul că este unul dintre cele mai cunoscute personaje, este posibil ca autoritățile să decidă să nu-i mai facă fotografiile, temerea fiind că ele ar putea să fie făcute publice, ceea ce ar încălca legile statului New York.

În mod obișnuit, după prezentarea la tribunal, inculpații sunt ținuți în celule speciale din apropierea tribunalului înainte de a fi înregistrați prin procedurile menționate. În cazul lui Trump, acest lucru nu se va întâmpla, însă. Odată ce va fi procesat, Trump va fi dus în privat în sala de judecată.

Acolo, se vor citi acuzațiile care i se duc de către procuratură. După această procedură, fostul președinte va fi, cel mai probabil, eliberat cu anumite restricții de călătorie.

În mod obișnuit, acuzații ar trebui să iasă, apoi, din clădire prin ușile principale, însă Secret Service va dori, foarte probabil, să limiteze timpul de expunere publică a lui Trump, așa că fostul președinte va fi dus înapoi la mașină prin coridoare lăturalnice.

Odată plecat, Trump urmează să meargă la aeroport pentru un zbor de întoarcere la Mar-a-Lago, de unde este așteptat să susțină un discurs.

Posibile proteste la New York

Procedura de astăzi nu va fi făcută publică, iar organizațiile media nu au permisiunea să filmeze sau să difuzeze nimic din sala de judecată, conform unui ordin judecătoresc. Totuși, se va permite unor fotografi să facă poze în sala de judecată, dar doar înainte de începerea oficială a procedurilor.

Organizațiile media au încercat să obțină dreptul de a difuza live momentul, însă au fost respinse de judecător.

Primarul orașului New York, Eric Adams, a declarat, luni, că nu există riscuri credibile de securitate asupra orașului înainte de procedura oficială de înregistrare a inculpatului.

„Toți new-yorkezii ar trebui să meargă înainte cu activitățile lor obșnuite. Poate vor fi niște agitați care se vor gândi să vină la noi în oraș, însă mesajul nostru e clar și simplu – Controlați-vă! NYC este casa noastră, nu un loc de joacă în care să vă revărsați furia deplasată”, a spus Adams.

Primarul s-a referit în mod special la reprezentanta Marjorie Taylor-Greene, care și-a anunțat deja prezența în New York pentru a protesta împotriva punerii sub acuzare a idolului ei.

„New York-ul nu va permite violențe sau vandalism de orice fel. Cei care participă la acte ilegale vor fi arestați și trași la răspundere”, a mai adăugat primarul din New York.

Comisarul de poliție din metropola americană, Keechant Sewell a precizat, de asemenea, că forțele de ordine „sunt pregătite să asigure drepturile constituționale la liberă exprimare pașnică ale tuturor”.

Cine e Stormy Daniels, actrița de filme pentru adulți aflată în centrul inculpării lui Donald Trump

Stormy Daniels a susținut că a avut relații sexuale cu Trump și că a primit 130.000 de dolari în 2016, din fondurile sale de campanie, pentru a ține relația secretă. Din cauza acestei plăți, Trump a fost inculpat, devenind primul fost președinte al SUA care este pus oficial sub acuzare.

Pe numele ei real Stephanie Clifford, femeia născută în statul Louisiana a povestit că a fost crescută de o mamă neglijentă și că la vârsta de 9 ani a fost abuzată sexual de un bărbat mai în vârstă.

La 17 ani, ajunge dansatoare de striptease, după care intră în industria filmelor pentru adulți, unde a apărut în peste 150 de producții. Devine, pe rând, regizoare, scenaristă şi producătoare. În acest timp, se căsătorește cu trei colegi de platou, iar cu unul dintre ei are o fiică, născută în 2011.

În 2009, ajunge în politică, de partea republicanilor, dar s-a retras în ultima clipă.

Stormy Daniels susține că în 2006, la un turneu de golf, l-a întâlnit pentru prima dată pe Trump, cu care a avut o aventură. Atunci, ea avea 27 de ani, iar el 60.

Ea a susținut că Trump a invitat-o la cină prin intermediul unui bodyguard, că mai târziu au făcut sex în camera lui de hotel, în ciuda faptului că era căsătorit cu actuala sa soție, Melania Trump, și că au rămas în legătură o vreme pentru că el i-a oferit un rol show-ul lui de televiziune, The Apprentice.

Cu toate acestea, după ce Trump a devenit candidat la alegerile prezidențiale, în 2016, relația sa cu Daniels s-a schimbat drastic.

Ea negocia un contract cu un post de televiziune, pentru a povesti despre relația sa sexuală cu Donald Trump, când a primit 130.000 de dolari pentru a păstra tăcerea asupra acestui subiect. Avocatul de atunci al lui Trump, Micahel Cohen, a făcut plata.

Trump a negat că ar fi avut relații sexuale cu Daniels și a spus că plata nu avea nicio legătură cu campania electorală.

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, a recunoscut în justiţie că i-a plătit această sumă lui Stormy Daniels la cererea fostului președinte.

Trump a spus însă că această „tranzacţie privată” este legală.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru...
Pro FM
Shania Twain, adevărul despre legătura specială cu Jon Bon Jovi. „Îmi încălzește inima”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor. Rezidenţii din şapte localităţi...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...