Tucker Carlson își continuă turneul european. Următoarea oprire a prezentatorului va fi în Serbia

Data actualizării: Data publicării:
Tucker Carlson
Tucker Carlson la interviul cu Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Următoarea oprire în turneul european al lui Tucker Carlson este în Serbia. Fostul jurnalist Fox News plănuiește să ajungă la Belgrad la jumătatea anului 2024, afirmă premierul țării. "Știe multe despre Serbia și a spus că plănuiește să vină în țară la jumătatea anului 2024 și că îl respectă extrem de mult pe președinte. Și i-am spus că aștept cu nerăbdare să îl văd", a declarat Ana Brnabić, potrivit POLITICO.

După un periplu de opt zile la Moscova - oraș pe care fostul prezentator al postului Fox News l-a descris ca fiind "mult mai frumos decât orice oraș din țara mea" - el va pleca în curând spre o altă regiune a continentului. Asta susține prim-ministrul sârb Ana Brnabić, care a stat pe aceeași scenă cu Carlson la World Government Summit din Dubai, la începutul acestei săptămâni, și a declarat că acesta intenționează să viziteze țara sa la mijlocul anului.

"Știe multe despre Serbia și a spus că plănuiește să vină în țară la jumătatea anului 2024 și că îl respectă extrem de mult pe președinte (Aleksandar Vučić - n.red.). Și i-am spus că aștept cu nerăbdare să îl văd", a declarat Brnabić în această săptămână.

Premierul sârb a adăugat că l-a "felicitat" pe Carlson pentru "curajul său de a face un interviu cu adevărat fenomenal" cu președintele rus Vladimir Putin, sfidând "cenzura".

Discuția de două ore pe care Carlson a avut-o cu Putin la începutul acestei luni a fost primul interviu pe care președintele rus l-a acordat unui jurnalist occidental de la invazia pe scară largă a Moscovei în Ucraina în februarie 2022.

Realizatorul american a fost criticat pe scară largă pentru că nu l-a determinat pe Putin să dea explicații în privința unor chestiuni precum atrocitățile comise de Moscova în Ucraina și reducerea la tăcere a opozanților săi.

Nu a fost prima dată când Carlson s-a apropiat de un om politic european. În 2021, el a moderat o emisiune de la Budapesta, luându-i un interviu premierului maghiar Viktor Orbán și urcându-se într-un elicopter militar pentru a vizita un gard de la frontieră.

El a revenit în capitala Ungariei în 2023, unde s-a întâlnit cu președintele sârb Vučić.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri