Ucraina a arestat un bărbat suspectat că a ajutat Rusia să bombardeze restaurantul din Kramatorsk. El a filmat zona înainte de atac

Data publicării:
rusii au atacat un restaurant din ucraina pe 27 iunie
Atacul rus cu rachete asupra oraşului Kramatorsk a distrus Ria Pizza, un restaurant din centrul oraşului. FOTO: Twitter/ Ministerul Apărării din Ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat miercuri arestarea unui bărbat suspectat că a transmis Rusiei informaţii despre locaţia atacată de armata rusă cu rachete în oraşul Kramatorsk şi alte puncte de concentrare ale civililor şi infrastructurilor esenţiale din acest oraş situat în estul Ucrainei nu departe de linia frontului, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Presupusul agent rus a filmat înaintea atacului imagini în care se observă o pizzerie şi vehicule parcate în vecinătatea acesteia, imagini pe care le-a transmis serviciilor de informaţii militare ruse, afirmă SBU pe canalul său de Telegram.

Armata rusă a susţinut miercuri că a distrus un post de comandă al armatei ucrainene din oraşul Kramatorsk, după ce Kievul a denunţat un atac asupra unei pizzerii în această localitate soldat cu cel puţin 11 morţi şi peste 60 de răniţi.

„În oraşul Kramatorsk din republica populară Doneţk a fost distrus un post temporar de comandă al Brigăzii 56 de infanterie mecanizată a armatei ucrainene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Mai devreme, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că în conflictul din Ucraina armata rusă „nu loveşte infrastructuri civile, ea loveşte instalaţii care sunt legate într-un mod sau altul de infrastructuri militare”.

Atacul rus cu rachete asupra oraşului Kramatorsk a distrus Ria Pizza, un restaurant din centrul oraşului apreciat de jurnalişti, lucrători umanitari şi soldaţi. Presa ucraineană a evocat şi prezenţa unor instructori militari străini în acest oraş.

Trei personalităţi columbiene, scriitorul Hector Abad, politicianul Sergio Jaramillo şi jurnalista Catalina Gomez, corespondenta în Ucraina a cotidianului El Tiempo, au fost rănite uşor în urma bombardamentului asupra restaurantului, unde luau masa împreună cu o scriitoare ucraineană, Victoria Amelina.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri