Ucrainenii au descoperit o cameră de tortură pentru copii în Hersonul eliberat

Data actualizării: Data publicării:
Copil cu picioarele legate și o păpușă
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Anchetatorii ucraineni au descoperit o cameră de tortură în orașul Herson, unde forțele ruse ar fi reținut și abuzat copiii, a declarat avocatul pentru drepturile omului din Ucraina, Dmitro Lubineţ, potrivit The Guardian.

Serviciile de securitate ruseşti au ţinut copiii în ceea ce au numit „celula copiilor”, unde li se dădea puţină apă şi aproape deloc mâncare, a declarat Lubineţ, citând mărturiile rezidenţilor locali.

Potrivit acestora, copiii au fost supuşi la abuzuri psihologice din partea torţionarilor ruşi, care le-au spus că părinţii lor i-au abandonat şi că nu se vor mai întoarce niciodată acasă.

Un băiat în vârstă de 14 ani a fost arestat şi apoi torturat doar pentru că a făcut o fotografie a echipamentului rusesc stricat, a declarat Lubineţ.

„Înregistrăm în premieră torturarea unor copii. Am crezut că nu se mai poate ajunge mai jos după Bucea, Irpin, dar chiar am atins un nou prag în Herson”, a declarat ombudsmanul ucrainean.

The Guardian nu a putut verifica aceste informații din surse independente, însă corespondenții cotidianului au vizitat o altă cameră de tortură, tot din Herson, unde zeci de bărbaţi au fost reţinuţi, electrocutaţi, bătuţi şi unii dintre ei ucişi de soldaţii ruşi.

După luni întregi de ocupaţie, forţele ruse s-au retras luna trecută din oraşul Herson, unde erau mult prea expuse, şi s-au stabilit de partea opusă a malului fluviului Nipru, de unde execută bombardamente regulate.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri