UE îl critică pe Netanyahu pentru planul de ofensivă de la Rafah și spune că este „alarmant”

Data publicării:
borrell sustine un discurs
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell. Foto: Profimedia

Planul israelian de ofensivă la Rafah, ultimul refugiu pentru civilii strămutaţi din cauza războiului din Fâşia Gaza, este „alarmant”, a declarat, vineri, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell. „Informaţiile despre o ofensivă militară israeliană asupra Rafah sunt alarmante”, a scris Borrell pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Acest lucru ar avea consecinţe catastrofale, agravând o situaţie umanitară deja dezastruoasă şi un bilanţ al victimelor în rândul civililor insuportabil”, a adăugat oficialul european. „Aproximativ 1,4 milioane de palestinieni se află în prezent la Rafah, fără un loc sigur unde să meargă şi se confruntă cu foametea”, a menţionat Josep Borrell.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a cerut, vineri, armatei să elaboreze un „plan combinat” de evacuare a civililor din Rafah şi de „distrugere” a combatanţilor Hamas din acest oraş din sudul Fâşiei Gaza, care este şi ultimul refugiu al populaţiei palestiniene refugiate din restul teritoriului.

Ofensiva israeliană anti-Hamas s-a soldat, până acum, cu 27.940 de morţi în teritoriul palestinian, majoritatea femei, copii şi adolescenţi, potrivit celui mai nou bilanţ anunţat de ministerul sănătăţii din Gaza.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri