Aleksandr Lukaşenko a fost reales pentru a şasea oară preşedintele Belarusului, cu aproape 80% din voturi

Data actualizării: Data publicării:
Aleksandr Lukașenko și fiul său Nikolai, considerat posibilul succesor, la parada de Ziua Victorie de la Moscova, din 24 iunie
Foto: Getty Images

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a obţinut 79,7% de voturi la alegerile prezidenţiale de duminică, conform unui exit-poll realizat la ieşirea din birourile electorale. Candidata Opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, a obţinut 6% din voturi, informează Agerpres.

Dacă cea mai mare parte a birourilor de votare s-au închis la ora 20:00 (17:00 GMT), unele au fost autorizate să rămână deschise din cauza afluenţei alegătorilor.

„Sper că votul se va termina de asemenea fără probleme în aceste locuri”, a declarat la televiziunea publică preşedinta Comisiei electorale, Lidia Ermoşina.

Lukaşenko, în vârstă de 65 de ani, a tolerat puţin dizidenţa în cei 26 de ani la putere în fosta republică sovietică de aproximativ 9,5 milioane de locuitori din Europa de Est, situată între Rusia şi Polonia. El a candidat acum pentru al şaselea mandat prezidenţial.

Înainte de scrutin, Lukaşenko a lansat o campanie represivă împotriva protestatarilor opoziţiei pe care i-a acuzat de uneltire cu forţe străine pentru a-l răsturna de la putere.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri