Alertă generală la Paris, după atacuri

Data publicării:
miting franta-LP

Două atacuri au vizat astăzi redacţia ziarului Liberation şi sediul unei sucursale a băncii Societe Generale. Un fotograf a fost rănit grav în urma incidentului de la sediul publicaţiei. Autorităţile franceze spun că sunt pe urmele unui singur suspect care ar sta în spatele ambelor atacuri. Forţele de ordine din Paris au împânzit bulevardul Champs Elysee, unde atacatorul a fost văzut ultima dată. Potrivit autorităţilor, acelaşi suspect este autorul unui incident asemănător, care a avut loc vineri la sediul unui post de televiziune din capitala Franţei. 

Actualizare 19.31. La Paris este alertă generală, oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din casă. Președintele Francois Hollande a subliniat că prioritatea este „oprirea unui individ care a încercat să ucidă și s-ar putea să mai încerce”.

ACTUALIZARE 15.36. Suspectul care a deschis focul în la sediul cotidianului Liberation s-a urcat într-o garnitură de metrou din zona Champs Elysees, iar polițiștii i-au pierdut urma, scrie „Le Figaro”.  

______________________________________________________________________________

Victima a fost lovită la torace, iar medicii au rezerve privind șansele de supravițuire, a precizat o sursă din cadrul poliţiei. Brigada criminalistică a poliţiei judiciare pariziene a fost sesizată în legătură cu acest caz, relatează Mediafax.

Vineri dimineaţa, un bărbat înarmat cu o puşcă a intrat în holul postului de ştiri BFMTV din Paris, ameninţând jurnaliştii, după care a fugit. Pentru moment este imposibil de stabilit o legătură între cele două evenimente.

Potrivit unor surse citate de Liberation, ar fi vorba despre una și aceeași persoană. „Imaginile de pe camerele de supraveghere”, a spus sursa respectivă. 

Tot luni, un bărbat a deschis focul în fața sediului băncii Societe Generale din cartierul La Defense. Nu s-au înregistrat victime.

După doar câteva minute, un alt bărbat a fost luat ostatic, pentru scurt timp, în La Defense. A scăpat doar după ce l-a transportat, cu mașina personală, pe agresor până în apropiere de Champs-Elysees, informează „Le Figaro”.

Un perimetru de securitate a fost instituit în jurul sediului Liberation, unde accesul a fost restricţionat. Brigada criminalistică a poliţiei judiciare pariziene a fost sesizată în legătură cu acest incident. Ministrul de Interne Manuel Valls a mers la faţa locului, unde se va întâlni cu ministrul Culturii şi Comuncaţiilor, Aurelie Filippetti.

„Am ajuns şi am văzut un bărbat pe jos cu sânge peste tot, care se ţinea de burtă. M-am intersectat cu doi colegi ai mei de la intrare care erau foarte palizi şi care mi-au spus: "tocmai s-a tras asupra noastră, ne-am ascuns în spatele intrării"", a povestit pentru AFP Anastasia Vecrin, o colaboratoare a cotidianului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri