Atentat cu bombă asupra coloanei oficiale a procurorului general al Bulgariei. Asasinii au folosit 3 kilograme de explozibil

Data actualizării: Data publicării:
The Bulgarian Navy Joins NATO Multinational Exercise Breeze 2022
Foto: Getty Images

Atentat eșuat în Bulgaria. A fost vizat procurorul general al țării, iar din primele informații, atentatorii ar fi pregătit o bombă artizanală cu 3 kilograme de explozibil.

Alin Borcea, jurnalist Digi24: Bomba a explodat fix în momentul în care coloana în care se afla procurorul general al Bulgariei Ivan Geshev trecea pe un drum de pădure în apropiere de Sofia.  

Din ce spune ministrul de interne, bomba avea cel puțin 3 kg de explozibil dar și foarte multe bucăți de șrapnel în jur, ceea ce le-a dat de gândit autorităților bulgare că nu a fost o încercare de a-l speria pe procurorul-șef al Bulgariei, ci de a-l asasina. 

Doar un miracol i-a salvat pe Ivan Geshev și pe ceilalți care erau în coloana cu care se deplasa procurorul general, potrivit ministerului de interne. 

Explozia a creat un crater de 3 metri diametru și aproape jumătate de metru adâncime. 

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

Parchetul Bulgariei a afirmat că investighează explozia drept act terorist, deşi Ministerul de Interne a vorbit doar de un „incident”, relatează EFE, preluată de Agerpres. 

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, a menţionat că nimeni nu a fost rănit în „incidentul produs luni la ora 11:45 (ora locală, 08:45 GMT) pe şoseaua dintre Samokov şi Kovacevtsi, în direcţia Sofia”. 

El a adăugat însă că „ameninţările la adresa vieţii şi sănătăţii oricărei persoane sunt absolut inacceptabile” şi guvernul va lua măsuri ferme. 

„Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii”, a declarat la rândul său presei Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii, adăugând că familia lui Gheşev era cu el în vehicul.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri