Avionul prăbuşit sâmbătă în Belgia a rămas fără o aripă în timpul zborului. 11 persoane au murit în accidentul aviatic

Data publicării:
namur

Autorităţile belgiene consideră că accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa 11 paraşutişti este o tragedie naţională. Avionul care îi transporta pe cei 11 către un exerciţiu a pierdut o aripă, după care s-a prăbuşit. Regele Belgiei şi premierul Elio di Rupo s-au deplasat la locul tragediei.

Avionul decolase de pe un aeroport de lângă Namur, în centrul Belgiei, şi s-a prăbuşit 20 de minute mai târziu, la sud-est de Bruxelles. Trei dintre paraşutişti au încercat să sară din avion înainte de impactul cu solul, însă era deja prea târziu.

Primele concluzii ale anchetei preliminare arată că una dintre aripi s-a desprins cu puţin timp înainte de impact, destabilizând complet avionul. La impactul cu solul, aparatul a explodat.

Mai multe ambulanţe şi maşini de pompieri au ajuns rapid la faţa locului, dar nu au mai putut face nimic pentru cei 11 oameni, care au murit pe loc. Premierul Elio di Rupo, care s-a deplasat imediat la locul tragediei, a spus că identificarea victimelor va dura.

Ceea ce s-a întâmplat aici este o tragedie. O tragedie pentru familiile victimelor, o tragedie pentru întreaga naţiune, care nu a mai întâlnit un astfel de accident de foarte mulţi ani”, a declarat Maxime Prevot, primarul oraşului Namur.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri