Burlanul a devenit simbolul atacurilor politice din Ungaria: „Fii foarte atent, pentru că partea de sus este foarte ascuțită”

Data publicării:
zoltan varga cu burlanul in parlamentul ungariei
Un deputat maghiar a adus în Parlamentul Ungariei un burlan. Foto: Facebook/Demokratikus Koalíció

Scandalul sexual în care este implicat un europarlamentar maghiar, din partidul naționalist și conservator la putere în Ungaria, continuă să ofere carburant opoziției de la Budapesta. Amintim că acesta a demisionat după ce a fost prins de polițiști la o petrecere deochiată între bărbați la Bruxelles, organizată în plină pandemie.

Scandalul a ținut prima pagina a ziarelor, după ce Jozsef Szajer a încercat să fugă pe burlanul de scurgere a clădirii. Astfel că, pentru a fi mai sugestiv în critica sa împotriva puterii, un deputat maghiar a urcat la tribuna Parlamentului cu o țeavă.

Zoltán Varga, parlamentar ungar de opoziție: „Uită-te în oglindă dacă vrei să afli cine îți trădează patria! Și dacă ești îngrozit de ce vezi acolo și vrei să scapi, ți-am adus un obiect cunoscut. Îl recunoști? Un burlan. Vino și vezi! Fă-ți exercițiile de gimnastică pe care le-ai exersat deja la Bruxelles. Dar fii foarte atent, pentru că partea de sus este foarte ascuțită.”

De altfel, de când a izbucnit scandalul, burlanele au devenit subiectul multor glume pe internet în Ungaria.

În același timp, ce pe clădirea din Bruxelles unde a avut loc orgia a apărut o placă improvizată care comemorează satiric „cariera politică” a eurodeputatului căzut în dizgrație.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri