Cazul bizar al dispariției Emanuelei Orlandi. Vaticanul a anunțat că va deschide morminte pentru a a descifra misterul

Data actualizării: Data publicării:
emanuela ordi

Vaticanul a luat decizia de a aproba deschiderea mai multor morminte pentru a ajuta la rezolvarea anchetei privind cazul Emanuelei Orlandi, adolescenta dispărută de 36 de ani.

Emanuela Orlandi, fiica unui angajat de la Vatican, a dispărut în 1983 la vârsta de 15 ani, când nu a mai ajuns acasă de la o lecție de muzică. Marți, Vaticanul a anunțat că a luat hotărârea de a permite deschiderea mai multor morminte la cererea familiei tinerei.

Purtătorul de cuvânt Alessandro Gisotti a declarat că rudele Emanuelei, avocații familiei și reperzentanți ai Sfântului Scaun vor fi prezenți în Cimitirul Teutonic din Vatican pe 11 iulie, când mormintele vor fi deschise, scrie msn.com.

Vaticanul a anunțat că deschiderea mormintelor este „doar primul pas într-o serie de inspecții programate.”

Pietro Orlandi, fratele Emanuelei, a declarat pentru agenția de presă ANSA că „după 35 de ani în care nu s-a făcut nimic, începerea unei investigații este un pas important.”

Emanuela Orlandi a fost fiica de 15 ani a unui uşier papal a cărui familie avea cetăţenia statului Vatican. Dispariţia ei în centrul Romei în 1983 reprezintă unul dintre cele mai mari mistere din istoria recentă a Vaticanului.

În luna martie, Corriere della Sera a citat-o pe Sgro spunând că a primit o scrisoare anonimă sugerând că Orlandi ar putea fi îngropată în Cimitirul Teutonic din Vatican.

Scrisoarea spunea: "uitaţi-vă unde arată îngerul" - o presupusă referire la statuia unui înger de lângă mormântul Prinţesei Sofia şi al Cardinalului Gustav Adolf zu Hohenlohe-Schillingsfürst.

Cimitirul Teutonic este cea mai veche instituţie catolică germană din Roma. El găzduieşte mormintele unor personalităţi catolice vorbitoare de germană sau flamandă care au trăit în Roma.

De-a lungul anilor, mai multe teorii ale conspiraţiei au fost legate de cazul Orlandi.

Dispariţia adolescentei a fost pusă pe seama comploturilor anti-papale, organizate de servicii de informaţii străine; pe seama "Bandei della Magliana", un sindicat al crimei organizate; dar şi a mai multor agresori sexuali din cadrul clerului.

Anul trecut s-a întrevăzut o speranţă în acest caz odată cu descoperirea unor rămăşiţe pământeşti într-o locaţie a Vaticanului din Roma, până când testele criminalistice au exclus orice legătură cu Orlandi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri