News Alert Cea mai proastă zi pentru Italia: Un nou vârf în bilanțul cazurilor de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
O ambulanta in italia transporta pacienti cu coronavrus
Creștere vertiginoasă a cazurilor de COVID în Italia Foto: GettyImages

Italia a primit, miercuri seară, cea mai proastă veste de la începutul epidemiei de coronavirus: au fost 475 de morți în 24 de ore, un număr niciodată atins până acum, în timp ce cazurile nou confirmate se ridică la 4.207, din nou un record nedorit.

Nici măcar în China nu au fost atâția morți într-o singură zi, scrie La Repubblica. Iar în China, cele peste 80 de mii de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 3.237 de decese, au fost înregistrate în circa trei luni.

În Italia s-a ajuns până acum la un total de 2.978 de decese.

Este o veste cu atât mai proastă pentru Italia cu cât în ultimele zile se văzuse o ușoară ameliorare a situației și oamenii își puneau speranțele într-un reviriment. Cu toate acestea, experții au avertizat că de fapt vârful epidemiei în Italia se va atinge în 23-25 martie.

În total, Italia a ajuns la 35.713 cazuri de Covid-19, dintre care 4.025 de oameni s-au făcut bine.  Mai grav este că a crescut și numărul persoanelor în stare critică, la 2.257, în condițiile în care sistemul medical italian este deja copleșit.

Cu o rată de 591 de îmbolnăviri la un milion de locuitori, Italia este țara în care epidemia face cele mai mari ravagii. 

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri