Cod roșu de caniculă în șase țări din Europa. Cum va fi vremea în România

Data publicării:
europa cod rosu

Atmosfera nu este mai plăcută nici în ţări precum Austria, Elveţia, Italia sau Slovacia, în care sunt in vigoare mai multe avertizări cod portocaliu.

Meteorologul Maria Tomescu a explicat că această masă de aer cald provine din nordul Africii, însă, de adata aceasta, este vorba de temperaturi mai scăzute decât cele înregistrate la sfârșitul lunii iulie, când se înregistrau temperaturi de 40 de grade Celsius.

Acum, temperaturile sunt mai ponderate, 38 poate 39 de grade în unele țări”, a spus meteorologul ANM.

Șase țări se află sub cod roșu: Ungaria, Croaţia, Muntenegru, Polonia, Slovenia şi Serbia, Austria și Italia sunt sub cod portocaliu, iar cod galben în Cehia pentu temperaturi, dar cod portocaliu pentru instabilitate accentuată, mai spune Maria Tomescu.

În aceste țări, temperaturile se vor menține ridicate până aproape de sfârșitul săptămânii care urmează.

Astăzi, în Franța va fi vreme frumoasă, însă marți și miercuri sunt așteptate ploi torențiale, mai ales în sud și în est. De altfel, vremea va fi bună și în nordul continentului.

România se află la periferia masei de aer cald care a încălzit Europa, din acest motiv temperaturile se vor înregistra peste 35 de grade doar în temperaturile vestice și sud-vestice, a adăugat meteorologul Maria Tomescu.

În restul țării vorbim de temperaturi ușor mai ridicate decât cele normale, cu maxime între 27 și 35 de grade, dar sub pragul de caniculă. Această vreme călduroasă se va menține până spre sfârșitul săptămânii viitoare, abia de vineri sunt semnale că începe să plouă, la început în vestul țării, după care, treptat, și în celelalte regiuni”, a spus meteorologul ANM.

În acest weekend, la mare și la munte va fi vreme frumoasă, doar la munte înregistrându-se ploi izolate, slabe și scurtă durată. În București, maximele vor fi de 30-33 de grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri