Două trenuri s-au ciocnit în Elveția: un mort şi 35 de răniţi

Data publicării:
trenuri elevtia

Cinci dintre răniţi se află în stare gravă. Persoana decedată era mecanicul uneia dintre garnituri. Până acum, anchetatorii nu au spus care ar putea fi cauzale accidentului, dar nu exclud o eroare umană.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 19, într-o gară aflată la 38 de kilometri de Lausanne. Cele două garnituri, una care se pregătea să părăsească gara şi alta care intra, s-au ciocnit frontal. Din fericire, viteza lor era mică, ceea ce a diminuat semnificativ proporţiile tragediei.

 

Sursa foto: twitter.com/GHulsens

Traficul a fost întrerupt pe o parte a liniei care face legătura între Palézieux şi Payerne, anunţă Căile Ferate Federale elveţiene (CFF).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jurnaliștii elvețieni aflați la locul accidentului anunțau inițial că 44 de oameni au fost răniți, dintre care patru în stare gravă. 

Potrivit companiei de căi ferate elveţiene, cele două trenuri trebuia să treacă unul pe lângă celălalt, dar se poate ca unul dintre ele să fi plecat prea devreme de la peron. Sistemul feroviar din Elveţia este considerat unul dintre cele mai sigure şi eficiente din lume şi asemenea tragedii sunt rare.

Miercuri, 24 iulie, un alt accident feroviar a avut loc, de această dată în Spania. 79 de persoane și-au pierdut viața.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri