După personalul medical, Italia impune vaccinarea obligatorie și pentru angajații din educație, poliție, armată și administrație

Data publicării:
Un cercetător extrage serul de vaccin împotiva COVID-19 dintr-o doză.
Vaccin împotriva Covid-19. Foto: Getty Images

Măsuri suplimentare în ce priveşte vaccinarea obligatorie au intrat în vigoare în Italia. Angajaţii din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă trebuie să fie vaccinați împotriva COVID-19.

Guvernul italian a extins la sfârşitul lunii noiembrie obligativitatea vaccinării, în faţa unui al patrulea val al epidemiei.

Angajaţii din domeniul medical, cărora le era cerută din aprilie vaccinarea, vor trebui să facă și o doză booster.

În condiţiile în care certificatele de vaccinare au o valabilitate de 9 luni, dozele booster le vor fi necesare şi celorlalţi angajaţi pentru care vaccinarea este obligatorie, cu excepţia persoanelor cărora aceasta le este contraindicată medical.

Cei care nu se conformează obligaţiei de a se vaccina vor avea salariile suspendate şi pot fi amendaţi cu până la 1.000 de euro.

În 6 decembrie, guvernul a înăsprit restricţiile, excluzându-i pe italienii nevaccinaţi de la majoritatea activităţilor publice. Începând de săptămâna trecută, doar persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de COVID-19 au acces în restaurante, săli de cinema, cluburi, stadioane.

Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la 15 ianuarie.

Restricţii au fost impuse şi în transportul public şi în hoteluri, unde este necesar aşa-numitul „certificat verde”.

Pe de altă parte, joi va începe în Italia vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani.

Italia se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Marţi, autorităţile sanitare au raportat 20.700 de infectări noi şi 120 de decese.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri