Elicopterul prăbuşit peste un bar în Scoţia: Un român stabilit la Glasgow povesteşte momentele care au urmat accidentului

Data publicării:
clutha-1

Bilanţul accidentului de elicopter din Glasgow a ajuns la opt morţi. Alţi 14 oameni au fost răniţi grav după ce un aparat de zbor care aparţinea poliţiei s-a prăbuşit peste un bar din oraşul scoţian. Un român stabilit acolo şi a povestit pentru Digi24 momentele care au urmat prăbuşirii.

120 de oameni se aflau în barul din Glasgow în momentul producerii accidentului. Martorii spun că elicopterul poliţiei patrula în zonă şi că, dintr-o dată, a pierdut din altitudine şi a căzut pur şi simplu peste clădire.

Un prieten de-al meu a văzut elicopterul zburând pe deasupra lui în apropiere, făcând sunete ca şi cum ar avea probleme cu motorul - pornea, se oprea, pornea, se oprea”, a povestit Vlad Pascu pentru Digi24. „Ieşea fum, dar nu se auzea nici un zgomot, ceea ce mi se părea foarte ciudat.

A fost o scenă oribilă. Cred că foarte puţini oameni din bar ştiau ce s-a întâmplat cu adevărat. Cum stăteam acolo, se putea vedea elicopterul înfipt în acoperiş”, a povestit un alt martor ocular.

În urma impactului, acoperişul localului s-a prăbuşit, iar în interior s-a instalat haosul. Mulţi clienţi ai barului au rămas blocaţi, iar locuitorii din zonă au dat dovadă de un curaj exemplar. „Multă lume a ieşit să ajute. Au format un lanţ uman ca să-i ajute pe cei dinăuntru să iasă, mulţi au avut tăieturi”, a mai spus Vlad Pascu.

La cinci minute după căderea elicopterului de poliţie, echipajele de salvare au ajuns la locul accidentului şi au început să îi caute pe supravieţuitori. Au fost momente dramatice pentru rudele celor rămaşi înăuntru.

Trei dintre victimele accidentului sunt oamenii aflaţi în elicopter - doi ofiţeri şi pilotul. Deocamdată nu s-a stabilit cauza pentru care aparatul de zbor a pierdut brusc din altitudine şi pentru care nu a mai putut fi redresat. Ca urmare a accidentului, steagurile au fost coborâte în bernă pe tot teritoriul Scoţiei.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri