Erdogan, despre protestele din Franța: Europa a eșuat în ceea ce privește democrația și drepturile omului

Data publicării:
Erdogan sfidează ameninţările americane cu sancţiuni după ce Turcia a testat rachete antiaeriene ruseşti S-400
Recep Tayyip Erdogan. Foto: GettyImages

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat sâmbătă "violenţa disproporţionată" a autorităţilor franceze faţă de particpanţii la protestele "vestelor galbene", remarcând că dezordinea domneşte pe străzi şi precizând că urmăreşte situaţia "cu preocupare". El a apreciat că Europa a eşuat în ceea ce priveşte democraţia şi drepturile omului și a mai afirmat că ceea ce se întâmplă arată că nu imigranţii sau musulmanii, ci propriii cetăţeni zdruncină securitatea Europei.

Erdogan sfidează ameninţările americane cu sancţiuni după ce Turcia a testat rachete antiaeriene ruseşti S-400
Președintele Turciei critică „violența disproporționată” a polițiștilor din Franța / Foto: Guliver/GettyImages

Recep Tayyip Erdogan a criticat, la Istanbul "violenţa disproporţionată", a forţelor de ordine, în condițiile în care el însuși a fost adesea criticat în ultimii ani pentru reprimarea oricărei opoziții, mai ales după puciul eșuat din 2016.

Președintele turc susține că dezaprobă atât haosul creat de protestatari, cât şi utilizarea disproporţionată a forţei împotriva acestora şi spune că urmăreşte situaţia cu preocupare.

"Dezordinea domneşte pe străzile a numeroase state europene, începând cu Parisul. Televiziunile, ziarele, abundă de imagini cu maşini incendiate, de riposte dintre cele mai violente ale poliţiei împotriva manifestanţilor", a declarat preşedintele turc.

"Priviţi puţin ceea ce fac poliţiştii celor care criticau poliţiştii noştri!", a adăugat Erdogan. El consideră că Europa "a eşuat în privinţa democraţiei, statului de drept şi libertăţii".  

Conform agenției Anadolu, preluată de News.ro, preşedintele turc a mai afirmat că securitatea şi bunăstarea Europei nu sunt zdruncinate de musulmani sau de migranţi, ci de propriii cetăţeni.

Citiți și: 

Trump spune că protestele de la Paris confirmă punctul său de vedere despre schimbările climatice

Cine alimentează furia francezilor? Descoperirile unor investigații de securitate cibernetică

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri