FOTO. Ce sunt semnele pe care Zelenski le cere ucrainenilor să le șteargă de pe case și de pe asfalt, și cum îi ajută acestea pe ruși

Data actualizării: Data publicării:
Marcaj pe un arbore.
Marcaje făcute pe un arbore, înainte de intrarea în oraș.

Asaltul asupra Kievului, capitala Ucrainei, este iminent. Iar asta reiese nu doar din poziționarea militarilor ruși la marginea localității, ci și din faptul că în oraș au apărut o mulțime de semne ciudate, dar care pot fi explicate.

În tot Kievul au fost descoperite semne care au fost văzute anterior în localitățile atacate de armata rusă în cele două zile de ofensivă. Unele sunt vizibile cu ochiul liber, altele doar la expunerea la lumină. Nu sunt puse la întâmplare, fiecare are un rol bine stabilit, cunoscut în amănunt doar de trupele care vor invada orașul.

marcaj 1
Marcaj vizibil cu lumină ultravioletă, pe un stâlp.

Marcajele au fost puse de militari ruși infiltrați în oraș, înainte de atac, pentru a ghida trupele ruse. Acestea sunt plasate pe asfaltul drumurilor, pe clădiri, pe arbori.

Sunt de diferite forme și culori și ajută trupele ruse să se orienteze spre anumite obiective, sau marchează ținte de interes pentru lovituri de aviație, artilerie, sau infanterie.

marcaj 3
Marcaje pe clădiri.

Presa de la Kiev spune că sunt însemne făcute de diversioniști și care servesc drept puncte de coordonare pentru armata rusă.

Volodimir Zelenski s-a adresat vineri seara locuitorilor Kievului. În mesajul său s-a regăsit și un apel important: „Cei care puteti, veniți să ne ajutați în apărare. Dacă puteți, acoperiți semnele speciale pe care diversionistii le-au făcut pe drumuri și pe case”, a spus președintele.

marcaje 4
Marcaje făcute pe asfalt.

Fotografii: Ucraina 24/7

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri