Franța recomandă o singură doză de vaccin pentru persoanele care au fost infectate cu coronavirus

Data publicării:
campanie de vaccinare anti-COVID în Franţa. Angajată din sistemul sanitar se vaccinează cu vaccin anti-COVID
Autorităţile franceze au crescut ritmul de vaccinare anti-COVID în ultimele săptămâni. Foto: Profimedia Images

Autoritățile sanitare franceze au recomandat vineri ca persoanele care au fost infectate cu coronavirus și s-au vindecat să primească o singură doze de vaccin, în cazul acelor vaccinuri care necesită și o doză de rapel. Franța devine astfel prima țară din lume care face o asemenea propunere, scrie RFI.

Toate cele trei vaccinuri împotriva Covid-19 aprobate pentru utilizare în Uniunea Europeană sunt administrate în două doze, la interval de trei sau patru săptămâni distanță. Acest lucru se datorează faptul că studiile clinice efectuate au arătat că imunitatea împotriva bolii a fost semnificativ mai mare după ce persoanele au primit și cea de-a doua doză a serului.

Cu toate acestea, autoritățile sanitare franceze susțin că persoanele care au fost deja infectate cu noul coronavirus dezvoltă automat un răspuns imun similar celui oferit de o a doua doză de vaccin și recomandă ca în cazul lor să se folosească o singură doză, deoarece este suficientă.

Totodată, autoritățile de sănătate publică din Franța recomandă o perioadă de trei până la șase luni între momentul vindecării de Covid-19 și administrarea unei doze de vaccin.

Până în prezent, peste 2,1 milioane de francezi au primit prima doză a serului anti-Covid, în timp ce aproximativ 535.800 au primit și cea de-a doua doză.

De la începutul pandemiei cel puțin 3,4 milioane de persoane au fost confirmate cu Covid-19 în Franța, deși probabil numărul lor să fi fost mult mai mare, având în vedere lipsa relativă de teste accesibile în timpul primului val al pandemiei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri