Luca Niculescu: Președintele francez e un fel de monarh, dar francezilor le place să le taie capul monarhilor

Data publicării:
luca

„Se reproșează starea proastă a economiei, Franța are cel mai mare șomaj avut vreodată, de 23 de luni șomajul crește lunar. Hollande duce politica pe care a spus că o va duce, chiar și în privința căsătoriilor gay. La fel, și linia economică e cea anunțată. Situația economică a Franței este însă una precară: șomaj mare, nu ating ținta de deficit, economia nu crește”, a explicat Luca Niculescu.

„E perioada reformelor. Hollande trebuie să cheltuiască mai puțin decât predecesorii săi, pe fondul crizei europene. Hollande e cel mai nepopular președinte după un an de mandat, dar toți ceilalți președinți scăzuseră mult în sondaje după primul an de mandat. Președintele francez e un fel de monarh, iar francezilor le place să le taie capul monarhilor. Pentru că asta nu se mai poate, apar protestele”, a subliniat el.

„Mandatul lui este de cinci ani, mai are patru, s-ar putea să facă o remaniere guvernamentală, pentru a detensiona situația. Ministrul de finanțe s-ar putea să fie una dintre victime, dar el este unul dintre tenorii Partidului Socialist. Marja lui Hollande e limitată. Trebuie să acționeze repede, pentru că anul viitor are alegeri municipale, foarte importante, și alegerile europene. Situația e atât de proasă, încât dacă el nu face ceva, dacă dreapta clasică nu reușește să se coaguleze puțin, cine va câștiga? Extrema-dreaptă, extrema-stângă, s-ar putea să avem municipalități mari conduse de oameni din extremă”, a spus Luca Niculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri