Mii de oameni s-au bătut cu polițiștii în stradă în Italia

Data publicării:
proteste italia - 6169697-AFP Mediafax Foto-FILIPPO MONTEFORTE 1-1

Nemulţumiţi de măsurile de austeritate adoptate de Executiv, italienii au vandalizat mai multe magazine. Zeci de persoane au fost rănite în confruntări, iar un protest asemănător a fost făcut şi de transportatori, care au blocat mai multe şosele.

Tensiunile au izbucnit în Piazza Castello din Torino la primele ore ale dimineții. Sute de tineri s-au luat la bătaie cu polițiștii și au aruncat în mașinile acestora cu pietre și cocktailuri Molotov. Au încercat apoi să pătrundă într-o clădire administrativă, dar forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene.

Italienii sunt nemulțumiți de măsurile de austeritate adoptate de Guvernul condus de Enrico Letta, iar printre ei au fost și mulți membri ai galeriei echipei de fotbal Juventus Torino. Oamenii au cerut demisia Executivului, iar manifestații asemănătoare au fost în zeci de orașe din Peninsulă, printre care Roma, Catania și Genova.

Cu câteva ore înainte de izbucnirea violențelor, transportatorii au organizat o serie de proteste pe drumurile din Italia. Ei au blocat cu camioanele șoselele în unele zone, dar au fost îndepărtați rapid de polițiști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri