Noi dezvăluiri despre John McAfee. Ar mai fi încercat să se sinucidă în timp ce era la închisoare în Spania

Data actualizării: Data publicării:
John McAfee cu ochelari de soare portret
John McAfee a fost găsit mort în închisoare în Spania, la câteva ore după ce a fost decisă extrădarea sa în SUA. Foto: Profimedia

John McAfee, creatorul american al celebrului antivirus care îi poartă numele, despre care autorităţile cred că s-a sinucis într-o închisoare din Spania luna trecută, a mai încercat să îşi ia viaţa în februarie, a spus pentru Reuters o sursă din sistemul penitenciar.

Omul de afaceri în vârstă de 75 de ani a fost găsit mort pe 23 iunie în celula sa din închisoarea Brians 2 de lângă Barcelona, la câteva ore după ce o instanță a aprobat extrădarea lui în SUA. Soţia sa a declarat săptămâna trecută că John McAfee nu s-a sinucis şi a acuzat autorităţile americane pentru moartea sa, relatează Agerpres.

Tentativa de sinucidere eşuată a avut loc pe 28 februarie la închisoarea Brians 2, unde se afla după reţinerea sa în octombrie pe aeroportul din Barcelona, potrivit sursei citate de Reuters.

După încercarea de a-şi lua viaţa, autorităţile închisorii au decis să monitorizeze sănătatea mintală a deţinutului şi să îl supravegheze atent o perioadă de timp. Sursa a refuzat să precizeze cât timp John McAfee a fost supravegheat, invocând motive de confidenţialitate.

Avocatul lui McAfee, Javier Villalba, declarase anterior că clientul său nu a dat semne că ar fi avut gânduri sinucigaşe înainte de a fi găsit mort în celula sa. El împărţea celula cu un alt deţinut, însă era singur în momentul când s-a sinucis.

Ziarul El Pais a relatat luni că autopsia oficială în cazul morţii lui John McAfee a arătat că acesta s-a sinucis, însă oficialii nu au dorit să confirme sau să infirme informaţia.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri