Viktor Orban: Refugiații să fie duși în afara UE. Poate fi și o insulă

Data actualizării: Data publicării:
Viktor Orban Visits CSU Gathering
BAD STAFFELSTEIN, GERMANY - SEPTEMBER 23: Viktor Orban, Prime Minister of Hungary, speaks to the media at a meeting of the CSU Bavarian Christian Democrats parliamentary faction at Kloster Banz on September 23, 2015 in Bad Staffelstein, Germany. Governor of Bavaria and CSU head Horst Seehofer invited Orban to participate in today's discussion in which refugee policy and immigration will be prominent. Orban has pursued a rigid course against migrants and refugees seeking to enter Hungary by building a fence along the country's border to Serbia. Orban will travel to Brussels for an EU summit on refugee policy later today. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Campanie controversată în Ungaria. Guvernul împarte mesaje prin care sfătuieşte populaţia să evite mai multe oraşe europene, inclusiv capitala Marii Britanii, Londra, pentru că ar fi fost ocupate de migranţi şi nimeni nu ştie câţi dintre aceştia pot fi terorişti. Avertismentul vine cu zece zile înainte de referendumul din Ungaria, prin care populaţia este chemată să voteze pentru sau împotriva cotelor de migranţi impuse de Uniunea Europeană.

Viktor Orban Visits CSU Gathering
Viktor Orban / FOTO: Getty Images

În manifestul distribuit de guvernul de la Budapesta, sunt marcate cu puncte roşii localităţi din sudul Angliei, din centrul şi sudul Franţei, din Belgia, din vestul Germaniei şi din sudul şi estul Suediei. Oficialii ungari spun că aceste zone sunt periculoase pentru că în localităţile marcate pe hartă locuiesc mulţi imigranţi. Chestionat de BBC, ministrul ungar de Externe a venit cu explicaţii.

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: „Sunt zone care trebuie evitate în Europa şi, cu siguranţă, nu ne dorim astfel de zone în Ungaria”.

Evan Davis, jurnalist BBC: „Deci, dumneavoastră credeţi că sunt zone de evitat, zone cu imigranţi care trebue evitate în Marea Britanie. Cu zecile. Cred că aţi marcat Peterborough, Londra, Southampton”

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: „Da, sigur. Îmi place Londra mult. Fără nicio problemă”.

Evan Davis, jurnalist BBC: „Şi tot credeţi că sunt zone de evitat în Londra, unde nu puteţi merge pentru că imigranţii au preluat controlul acolo?”

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: „Da, e un fapt care se bazează pe informaţii oficiale”.

Manifestul este doar unul dintre materialele prin care guvernul ungar speră să convingă populaţia să respingă cotele de refugiaţi impuse anul trecut de la Bruxelles. În vară, guvernul a cumpărat spaţii publicitare în mai multe ziare şi a investit în spoturi televizate, la radio și pe internet în care a publicat mesaje prin care sugera că atentatele de la Paris au fost comise de migranţi, că abuzurile împotriva femeilor s-au înmulțit de la începutul valului migrator în Europa ori că peste 300 de europeni ar fi murit in legtura cu criza refugiaţilor. În consecinţă, un sondaj de opinie arată că 73 % dintre ungurii cu drept de vot resping cotele de refugiaţi.

Soluţia premierului Viktor Orban: refugiații care au intrat ilegal în Europa să fie strânşi şi duşi într-un loc din afara Uniunii Europene, poate.. o insulă. Accesul lor ar trebui permis, susţine liderul de la Budapesta doar când statele europene ar anunţa că sunt dispuse să-i primească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri