Video&Foto Poliția cehă a transformat un Ferrari confiscat de la infractori în mașină de urmăriri pe șosele

Data publicării:
ferrari 458 al politiei din cehia
Noua mașină a poliției cehe poate atinge viteze de peste 320 km/h. Foto: Twitter, Poliția cehă

Poliția din Cehia și-a consolidat flota auto cu o nouă achiziție sau, mai bine spus, cu o nouă rechiziție: un Ferrari confiscat de la infractori. Mașina, care este capabilă să atingă viteze de peste 320 km/h, va fi folosită pentru oprirea curselor ilegale de pe șosele sau pentru urmărirea mașinilor furate.

Mașina confiscată de la infractori este un Ferrari 458 Italia, cu doar 2.000 de kilometri la bord, potrivit poliției cehe. Bolidul a stat 10 ani într-un garaj înainte de a fi confiscat și a avut nevoie de mai multe intervenții pentru a fi „pusă pe roți” și echipată pentru noul lui job de polițist al șoselelor. Aceste intervenții au costat în total cam cât o Skoda Scala nouă, circa 12.000 de euro, ceea ce poliția consideră a fi o afacere foarte bună.

Mașina poate ajunge la 100 km/h în 3,4 secunde. Foto: Twitter, Poliția cehă
Mașina poate ajunge la 100 km/h în 3,4 secunde. Foto: Twitter, Poliția cehă

Datele tehnice ale mașinii sunt impresionante:

  • Motor: 4,5 l, V8
  • Putere: 565 CP
  • Accelerație 0-100 km/h: 3,4 sec
  • Viteză max: 326 km/h

Mașina, care inițial avea culoarea roșu-Ferrai, a fost revopsită argintiu, cu dungi gelbene și albastre, specifice poliției.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri