Răsturnare de situație în cazul femeii acuzate că și-a ținut fiul închis în casă timp de 28 de ani

Data publicării:
Apartamentul în care bărbatul a fost ținut timp de 28 de ani.
Foto: Profimedia Images

Procurorii suedezi au clasat cazul împotriva femeii acuzate că și-a ținut fiul închis în casă timp de 28 de ani, spunând că nu există dovezi că bărbatul ar fi fost deținut împotriva voinței sale, relatează BBC.

Femeia în vârstă de 70 de ani din Stockholm a fost arestată după ce fiica ei a făcut o plângere la poliție, dar a fost eliberată în urma deciziei procurorilor.

Ea a negat că și-ar fi ținut fiul prizonier și că l-ar fi lovit, după ce fiul ei, acum în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost găsit rănit, subnutrit și într-o mizerie îngrozitoare.

„Nu am găsit indicii că ar fi fost închis, legat sau împiedicat fizic să părăsească locuința. Nu există indicii că ar fi existat spații în care să fi fost închis”, a spus procurorul Emma Olsson pentru agenția de presă AFP.

„Chiar bărbatul a spus că poate să părăsească apartamentul, dacă vrea. Este adult și ar putea ieși dacă ar vrea”, a adăugat ea, menționând că vecinii l-au văzut și în afara apartamentului, de mai multe ori.

Olsson le-a mai declarat reporterilor că rănile bărbatului nu pot fi atribuite violenței.

Potrivit presei suedeze, sora bărbatului a mers duminică la apartament după ce a aflat că mama ei se află în spital. Ea a declarat că s-a mutat din apartament când era adolescentă și nu și-a mai văzut fratele de atunci.

Femeia mai spune că, în copilărie, a încercat în zadar să tragă alarma cu privire la bunăstarea fratelui, care fusese scos de la școală când avea 11 sau 12 ani.

Când a ajuns la apartament, ușa era descuiată, apartamentul era în întuneric și mirosea a urină. Fratele ei era în bucătărie, cu răni la picioare.

Când bărbatul a fost dus la spital, medicii au alertat poliția, iar mama lui a fost reținută.

Procuroarea Olsson a spus că serviciile sociale investighează acum cazul, inclusiv faptul că ar fi fost scos de la școală și izolat acasă.

„Se poate pune la îndoială capacitatea ei ca mamă, dar acum e treaba serviciilor sociale”, a spus ea.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri