Reacția lui Emmanuel Macron după atacul de la târgul de Crăciun din Strasbourg

Data actualizării: Data publicării:
macron
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a exprimat, într-un mesaj pe Twitter, solidaritatea „întregii naţiuni” cu oraşul Strasbourg unde marţi seară a avut loc un atac armat care a făcut trei morţi şi cel puțin 12 răniţi.

macron
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Solidaritatea întregii naţiuni pentru Strasbourg, victimele noastre şi familiile lor”, a scris şeful statului după ce a prezidat o reuniune de criză la sediul Ministerului de Interne, la Paris.

Între timp, deputaţii europeni, blocaţi de la lăsarea serii în Parlamentului European de la Strasbourg, au început să părăsească sediul PE miercuri în jurul orelor 01:00, relatază Agerpres.

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, cunoscut de poliţie în legătură cu activitate infracţională fără caracter terorist (fişă S, infracţiuni de drept comun), a deschis focul în jurul orelor 20.00 (19.00 GMT) în centrul istoric al oraşului, unde se organizează tradiţional Târgul de Crăciun care atrage milioane de turişti veniţi din întreaga lume.

Rănit de o patrulă de soldaţi din cadrul Operaţiunii Santinela, autorul atacului armat a reuşit să fugă şi era în continuare căutat.

Citește și Cine este atacatorul de la Strasbourg. Poliţia ar fi găsit grenade în casa lui în timpul unei percheziţii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri