Șeful Parlamentului Ungariei, discurs putinist: Vestul a greșit când a făcut din Ucraina o bază militară înarmată împotriva Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
presedinte parlament ungaria
Laszlo Kover, presedintele Parlamentului de la Budapesta. Sursa foto: Profimedia

Președintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a declarat, într-un interviu acordat postului de radio InfoStart, că Rusia este o victimă a Occidentului, care a împins-o din ce în ce mai departe de granițele fostului imperiu sovietic, și că Occidentul „a făcut o greșeală strategică când a încercat să scoată Ucraina de sub sfera de influență a Rusiei”. 

Întrebat dacă Rusia este capabilă de cooperare cu țările occidentale după invaziile din Crimeea și Ucraina și dacă poate fi „de încredere”, Kover a răspuns: 

„Desigur, să nu înțelegem greșit, nicio lege internațională sau morală nu poate absolvi Rusia de responsabilitatea agresiunii. Cel care trage primul glonț este în principiu cel responsabil. Dar trebuie să vedem și faptul că, de decenii, Rusia nu numai că este împinsă departe de fostele teritorii ale imperiului, dar a simțit și că asta nu este de ajuns pentru Occident, care împinge din ce în ce mai aproape de teritoriile Rusiei, și cred că Occidentul a făcut o greșală strategică când a încercat nu doar să scoată Ucraina de sub sfera de influență a Rusiei, dar și să o transforme într-o bază militară înarmată împotriva Rusiei. 

„Liderii Rusiei au simțit că nu mai pot să dea înapoi”, a spus președintele parlamentului Ungariei, explicând că „Rusia a pornit războiul, dar atât Rusia cât și Ucraina au fost târâte în acest război de niște interese care nu vor face ca viitorul celor două țări să fie luminos”. 

Laszlo Kover a vorbit și despre lipsa de unitate a țărilor din Europa Centrală și de Est, spunând că acestea sunt împărțite în privința opiniilor despre invazia Rusiei în Ucraina. 

„Statele baltice, Polonia și România simt clar că sunt susținute de SUA și încearcă să-și impună politicile și în celelalte țări, adică să le convingă să rupă definitiv relațiile cu Rusia. Liderii politici din Cehia, Slovacia și Ungaria sunt mai pro-pace. Ar trebui să ne așezăm la masă și să înțelegem punctul de vedere al celuilalt, dar un război nu este un timp pentru rațiune, respect și calm, deși acestea sunt cele mai necesare. Noi încercăm să atragem atenția asupra efectelor negative pe termen lung care vor fi din cauza neînțelegerilor între țările din Europa Centrală”, a spus Kover. 

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...