Spania | 800 de turişti evacuaţi din hoteluri

Data publicării:
spania steag spania 27 11 2015

Vacanţă cu peripeţii, pentru 800 de turişti cazaţi într-o staţiune din regiunea spaniolă Catalonia. Oamenii s-au trezit că trebuie să se mute, după ce autorităţile au descoperit că hotelurile de 4 şi 5 stele în care erau cazaţi fuseseră conectate ilegal la reţeaua de electricitate. 

Niciunul dintre clienţii hotelurilor din staţiunea Lloret de Mar nu şi-a închipuit că se va trezi evacuat atunci când au plătit între 60 şi peste 300 de euro pe noapte la hotelurile de 4 şi 5 stele.

S-a ajuns aici după ce autorităţile au descoperit că hotelurile furau curent de la compania locală de electricitate. Pompierii au fost cei care au descoperit din întâmplare că imobilele erau conectate ilegal, după un incendiu în anexa unuia dintre hoteluri când au dat peste instalaţia electrică improvizată.

Ancheta este însă mai complicată decât părea şi pe măsură ce avansează, cresc şi suspiciunile de corupţie la nivel local. Investigatorii au aflat că proprietarii hotelurilor aveau restanţe de peste 200.000 de euro la plata energiei electrice, şi nu de puţine ori, clădirile rămâneau fără electricitate.

Potrivit presei spaniole, după descoperirea furtului şi debranşare, proprietarii au cumpărat generatoare electrice care ar fi trebuit să asigure alimentarea a două dintre cele patru hoteluri cu probleme. Doar că în zonă li se dusese vestea de rău platnici, şi nicio companie nu a acceptat sa livreze combustibil pentru generatoare.

De asemenea, după ce hotelurile au fost debranșate, turiștii au fost cazaţi din nou prin restul hotelurilor din staţiune, prin grija primăriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri