Sute de turiști britanici plasați în carantină într-o stațiune de schi din Elveția au fugit din hotelurile unde erau izolați

Data publicării:
verbier elvetia
Sute de turiști britanici plasați în carantină într-o stațiune de schi din Elveția au fugit. FOTO: verbier.ch

Două sute de turişti britanici au fugit din izolare din hotelurile din Elveţia, unde erau plasați în carantină ca măsură faţă de apariţia noii tulpini de coronavirus.

420 de turişti din Regatul Unit au fost plasaţi în carantină în staţiunea elveţiană de schi Verbier şi erau obligaţi să stea în camerele de hotel 10 zile.

Potrivit presei elveţiene, aproape 200 dintre aceștia au fugit din izolare. Dispariția lor a fost descoperită de personalul hotelului, potrivit Mediafax.

"Au rămas în carantină o zi, apoi s-au furişat şi au plecat pe întuneric", a declarat Sonnstags Zeitung, purtătoarea de cuvânt a comunei Bagnes, din care face parte staţiunea de schi.

Mulţi dintre turişti au mers în Franţa, o ţară în care, din cauza restricţiilor, cetăţenii britanici nu pot intra aşa de simplu. Apariţia noii tulpini de coronavirus în Anglia a determinat autorităţile europene să impună restricţii de călătorie faţă de Marea Britanie. Franţa şi-a închis graniţa, dar a pus capăt interdicţiei miercuri, oferind persoanelor care au un test negativ şansa de a călători.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri