Szijjarto despre războiul din Ucraina: Este nevoie de pace cât mai curând posibil. Ungaria a fost direct şi grav afectată

Data publicării:
Peter Szijjarto face declarații
Canalele de comunicare în ceea ce priveşte războiul din Ucraina trebuie menţinute pentru a contracara riscul de escaladare, a declarat ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto. Foto: Profimedia

Canalele de comunicare în ceea ce priveşte războiul din Ucraina trebuie menţinute pentru a contracara riscul de escaladare, a declarat joi, la Lodz (Polonia), ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Miniştri al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Canalele de comunicare în ceea ce priveşte războiul din Ucraina trebuie menţinute pentru a contracara riscul de escaladare, a declarat joi, la Lodz (Polonia), ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Miniştri al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

El a adăugat că Ungaria „transmite un mesaj din imediata vecinătate a conflictului că este nevoie de pace cât mai curând posibil”, relatează MTI.

Un comunicat al ministerului a precizat că Szijjarto a spus în cadrul reuniunii că, în calitate de stat vecin al Ucrainei, Ungaria a fost „direct şi grav afectată” de efectele conflictului, menţionând că Ungaria desfăşoară cea mai mare operaţiune umanitară din istoria sa.

De asemenea, şeful diplomaţiei ungare a menţionat că Polonia a fost lovită de rachete în urmă cu aproximativ două săptămâni, ceea ce ar fi putut duce la izbucnirea celui de-al treilea război mondial dacă liderii polonezi nu ar fi reacţionat „atât de calm şi responsabil”. Politicienii şi jurnaliştii care s-au referit la un „atac deliberat cu rachete”, a spus el, au acţionat „ruşinos”, riscând o escaladare. Riscuri similare rămân atâta timp cât războiul continuă, a adăugat ministrul.

Referindu-se la miile de familii ucrainene care nu au energie electrică în timpul iernii, el a spus că acest lucru a accentuat nevoia de a căuta un acord de pace, potrivit MTI, citată de Agerpres.

Totodată, Szijjarto s-a referit la deficienţele „problematice” de comunicare în ceea ce priveşte războiul, afirmând că lumea „a renunţat la speranţa pentru pace” prin blocarea canalelor de comunicare care au fost menţinute deschise chiar şi în timpul Războiului Rece, în vederea evitării unui alt război mondial.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...