Uniunea Europeană trimite echipament medical de urgență în Ucraina. România a contribuit la acest ajutor

Data publicării:
steagul ue in mijlocul caruia e o trusa medicala de prim-ajutor
UE trimite ajutor medical de urgență în Ucraina Foto: Guliver/GettyImages

Uniunea Europeană a trimis echipament medical de urgenţă în Ucraina la solicitarea Kievului în contextul escaladării crizei cu Rusia, a informat sâmbătă Comisia Europeană. Ajutoarele provin din mai multe țări europene, între care și România.

Cererea fusese formulată de Ucraina marţi, pe fondul temerilor în creştere legate de o invazie iminentă din partea Rusiei. Atunci când amploarea unei situații de urgență depășește capacitățile de răspuns ale unei țări, aceasta poate solicita asistență prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE.

Deocamdată, ajutoarele de urgenţă trimise Ucrainei provin din Franţa, România, Slovenia, Irlanda şi Austria, dar în zilele următoare sunt aşteptate şi alte ajutoare, a precizat Comisia Europeană. Atunci când amploarea unei situații de urgență depășește capacitățile de răspuns ale unei țări, aceasta poate solicita asistență prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE.

Franţa a trimis un spital de campanie, medicamente şi sute de corturi, pături, saci de dormit. Asistenţă suplimentară, inclusiv echipamente medicale şi generatoare electrice, a fost furnizată de celelalte ţări.

„În urma unei cereri a guvernului Ucrainei pentru asistenţă de urgenţă din cauza ameninţării de continuare a escaladării, Comisia Europeană coordonează livrarea de provizii esenţiale în sprijinul populaţiei civile”, precizează executivul UE într-un comunicat.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri