Ursula von der Leyen l-ar fi refuzat și pe Victor Negrescu, a treia propunere a Guvernului Dăncilă. Motivul invocat

Data actualizării: Data publicării:
Eurodeputatul PSD Victor Negrescu. vorbeste la microfon
Eurodeputatul PSD Victor Negrescu. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Informaţie de ultimă oră de la Bruxelles, pentru Digi24: noua propunere a României pentru postul de comisar nu poate fi acceptată de Comisia Europeană.

Potrivit unor surse de la Bruxelles, candidatura lui Victor Negrescu nu întruneşte condiţiile necesare. Mai exact, propunerea nu a făcută în urma unui consens între guvernul român şi Preşedinţie.

În plus, procedura prevede ca un candidat la postul de comisar european să fie aprobat în Parlament, lucru care nu s-a întâmplat cu Victor Negrescu.

Ursula von der Leyen a cerut din nou României să ia o hotărâre cât mai repede, pentru a ajunge la un consens între cele două instituții, în ceea ce privește propunerea pentru postul de comisar european. 

Preşedintele-ales al Comisiei Europene şi-a exprimat oficial marţi sprijinul pentru candidaţii desemnaţi de Franţa şi Ungaria în echipa sa de comisari, într-un efort de a depăşi numeroasele obstacole care au întârziat cu cel puţin o lună preluarea oficială a prerogativelor de către noul executiv european

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri