VIDEO. Haos în centrul Atenei din cauza protestelor violente. Oamenii cer salarii mai mari, nemulțumiți de inflație și criza energetică

Data actualizării: Data publicării:
Proteste în Grecia.
Ciocniri violente la Atena, unde grecii au ieșit în stradă pentru a cere salarii mai mari ca să poată rezista în fața inflației și a crizei energetice. Foto: Profimedia

Ciocniri violente la Atena, unde grecii au ieșit în stradă pentru a cere salarii mai mari ca să poată rezista în fața inflației și a crizei energetice. O grevă generală a fost declarată și în Bruxelles, unde transportul în comun a fost suspendat și peste jumătate din zborurile de pe aeroportul internațional au fost anulate.

Au fost proteste violente la Atena, unde indivizi mascați au aruncat cu sticle incendiare și pietre în polițiștii care păzeau Parlamentul elen. Oamenii au ieșit în stradă, în cadrul unei greve de 24 de ore, care a fost organizată de sindicatele grecești pentru a cere salarii mari. Grecii sunt nemulțumiți de creșterea costului vieții și a prețurilor la energie. Mulți oameni se tem că nu pot supraviețui doar cu salariile pe care le au acum.

Bărbat: Câștig 900 de euro pe lună. Până când voi primi din nou salariul, îmi voi plăti ipoteca, electricitatea și factura la apă și vor mai rămâne doar firimituri cu care să supraviețuiesc.
Femeie: Nu pot trece de luna asta. E dificil să ajungi până la sfârșitul lunii.

Din luna ianuarie și până acum, guvernul elen a majorat de două ori salariul minim, care este de aproximativ 713 euro pe lună. Politicienii greci au promis o nouă creștere anul viitor, precum și o majorare pensiilor. Însă oamenii tot sunt furioși pe situația în care se află. Le cer guvernanților să ia mai multe măsuri pentru a combate inflația și spun că nu vor renunța să protesteze.

Bărbat: Nu mai putem suporta costurile mari. Nu mai suportăm sărăcia. Nu mai suportăm epuizarea. Suntem aici, ne luptăm, ca ei să găsească răspunsuri.
Femeie: Măsurile pe care guvernul le ia sunt doar pentru a ne ține gura. Dar nu se va întâmpla, pentru că nu putem supraviețui doar cu aceste măsuri.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri