Vreme extremă în Europa. Un spaniol și-a pierdut mașina parcată, după ce a fost luată de ape

Data actualizării: Data publicării:
masina inundata spania

Vremea extremă face prăpăd în vestul continentului. Cel puțin doi oameni au murit și patru sunt dați dispăruți după inundațiile de proporții care au lovit Franța și Spania. Nici paradisul turistic din Ibiza nu a fost scutit de necazuri: o tornadă a devastat insula.

O tornadă nemiloasă a măturat faimoasa stațiune Ibiza și i-a înspăimântat pe localnici. Sute de copaci au fost smulși din rădăcini și mai mulți muncitori răniţi, după ce cabina de refugiu dintr-un șantier a fost luată pe sus de rafale. Multe hoteluri și vile de vacanță au nevoie de reparații serioase după vijelia care a făcut ravagii și pe continent.

În nordul Spaniei, canalizările nu au mai făcut față iar râurile au ieșit din matcă. Șuvoaiele au năvalit pe străzi peste pietoni și mașini.

Mai multe mașini erau parcate pe marginea râului, iar un om a mers să își găsească automobilul, dar a fost luat de ape”, spune un spaniol.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Puhoaiele au rupt poduri, au intrat în case și au provocat pene de electricitate care au afectat sute de mii de localnici. După retragerea apelor, multe orașe au rămas acoperite cu un strat gros de noroi.

Cel puțin trei persoane au murit în Franța 

Probleme mari sunt și în Franța.

11 departamente din sudul Franței sunt sub cod portocaliu și roșu de vreme rea. În trei ore a plouat cât pentru o lună. Mașinile au rămas blocate în mijlocul apelor revărsate, iar trenurile nu au mai putut să plece din gări.

Cel puţin trei persoane au murit în urma intemperiilor produse în ultimele zile în sudul Franţei, a anunţat joi Ministerul de Interne de la Paris, citat de cotidianul Le Figaro.

Zonele afectate de inundaţii se află în departamentele Hérault, Gard şi Pirineii Orientali, potrivit Mediafax.

Inundaţii s-au produs şi în oraşele Montpellier şi Marsilia, unde se înregistrează daune semnificative.

În zona Toulon, s-au înregistrat 116 litri de apă pe metrul pătrat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri