Video Ultimele momente cu submersibilul Titan înainte de a începe coborârea în ocean. Imaginile au fost făcute publice (VIDEO)

Data actualizării: Data publicării:
Ultimele momente cu submersibilul Titan
Ultimele momente cu submersibilul Titan înainte de a începe coborârea în ocean. FOTO: Tik Tok

Au apărut imagini cu ultimele momente cu submersibilul Titan înainte de a începe coborârea în Oceanul Atlantic. Videoclipul a fost filmat de pe puntea navei de cercetare Polar Prince.

Imaginile au fost postate pe Tik Tok de Abbi Jackson, în vârstă de 22 ani, angajată la compania care deține Polar Prince. Tânăra a distribuit imaginile înainte ca submersibilul să înceapă scufundarea.

Postarea, intitulată „urmărirea unui submarin coborând spre Titanic”, arată de la distanță submersibilul încă la suprafață apei.

Abbi Jackson l-a filmat și pe unul dintre pasagerii submarinului, Paul Henri Nargeolet, care a fost supranumit „Domnul Titanic” pentru că a vizitat epava de 37 de ori. Bătrânul de 77 de ani este văzut stând pe o barcă gonflabilă înainte de a face cu mâna și zâmbind camerei, scrie Daily Mail. 

@abbijaxxxon what a legend #titanic #legendsneverdie #explorers ♬ original sound - ABS

Jackson a postat ulterior un mesaj pe Instagram în care le mulțumește celor care au transmis mesaje de încredere pentru găsirea submersibilului dispărut și le cere să se roage ca cei cinci pasageri să fie găsiți.

Printre cei aflaţi la bordul submersibilului se numără miliardarul şi aventurierul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, şi omul de afaceri de origine pakistaneză Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, împreună cu fiul său Suleman, în vârstă de 19 ani, ambii cetăţeni britanici. Exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet, în vârstă de 77 de ani, şi Stockton Rush, fondatorul şi directorul executiv al OceanGate, sunt, de asemenea, la bord. 

Căutarea submarinului Titan dispărut în apele Atlanticului a intrat pe ultima sută de metri. Avioane, zece nave și mai mulți roboți subacvatici încearcă să dea de urma submersibilului, iar șansele ca cineva să mai fie găsit în viață sunt tot mai mici. Conform calculelor Pazei de Coastă, cei cinci oameni de la bord ar mai avea oxigen până undeva în jurul orei 14:00, ora României. S-au auzit din nou zgomote similare unor bătăi, dar nimeni nu știe dacă sunt provocate de cei din submarin. Ca de fiecare dată în astfel de cazuri, părerile experților sunt împărțite: unii spun că timpul se scurge rapid și astăzi e ziua decisivă, alții - că ar mai fi timp până mâine. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri