Un avion cu șase ruși s-a prăbușit în munții din Afganistan. Procurorii anchetează accidentul

Data actualizării: Data publicării:
munti in afganistan
Un avion în care ar fi fost șase cetățeni ruși s-a prăbuşit într-o zonă montană din nord-estul Afganistanului, FOTO: Profimedia Images

Un avion în care ar fi fost șase cetățeni ruși s-a prăbuşit într-o zonă montană din nord-estul Afganistanului, iar autoritățile ruse au început o anchetă.

"Un avion Falcon 10 înregistrat în Federaţia Rusă a dispărut de pe radar în seara de 20 ianuarie în timp ce se afla în spaţiul aerian al Afganistanului. (...) Potrivit informaţiilor preliminare, la bord se aflau şase persoane - patru membri ai echipajului şi doi pasageri", a precizat autoritatea aviaţiei civile, Rosaviaţia, scrie Agerpres.

Aceeaşi sursă a mai menţionat că avionul, construit în 1978 de societatea franceză Dassault Aviation şi aparţinând companiei Athletic Group LLC şi unei persoane particulare, efectua un "zbor medical pe ruta Gaya (India) - Taşkent (Uzbekistan) - Iukovski (Rusia) şi "sunt în curs căutări pentru găsirea aparatului".

Poliţia din nordul Afganistanului a primit, la rândul ei, informaţii despre prăbuşirea unui avion într-o regiune muntoasă şi izolată din provincia Badahşan, a declarat duminică un purtător de cuvânt al poliţiei provinciale. O echipă a fost trimisă la locul prăbuşirii, dar este o zonă îndepărtată, la peste 200 km de capitala provincială Fayzabad, iar echipa va avea nevoie de 12 ore pentru a ajunge acolo. Poliţia afgană nu are deocamdată detalii confirmate cu privire la tipul de avion, cauza prăbuşirii sau victimele, scrie News.ro.

Agenţia rusă Ria Novosti a indicat că este vorba de un zbor privat, plătit de un cetăţean rus care călătorea alături de soţia sa, tot de cetăţenie rusă, "imobilizată şi în stare gravă".

Procurorii ruși au deschis o anchetă pentru "încălcarea normelor de securitate soldată cu moartea prin neglijenţă a cel puţin două persoane".

Responsabili provinciali citaţi de Reuters şi AFP au anunţat mai devreme că un avion s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă din nord-estul Afganistanului, fără a putea face alte precizări dat fiind că accidentul s-a produs într-o regiune greu accesibilă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri