Video Un bolivian care s-a rătăcit în jungla amazoniană spune că a supravieţuit 30 de zile mâncând insecte şi bând apă de ploaie din cizme

Data publicării:
Jhonatan Acosta, un bolivian care susţine că a supravieţuit 31 de zile în junglă, este recuperat de echipele de salvare pe 25 februarie 2023.
Jhonatan Acosta susţine că s-a rătăcit în jungla amazoniană pe 25 ianuarie şi a supravieţuit acolo timp de o lună. Foto: Twitter/Red Uno de Bolivia

Un bolivian care s-a rătăcit în jungla amazoniană pe 25 ianuarie, în timpul unei partide de vânătoare, a povestit că a supravieţuit timp de o lună hrănindu-se cu insecte şi râme şi bând apa de ploaie adunată în cizme şi chiar propria urină, atunci când nu ploua, informează Agerpres.

Jhonatan Acosta, în vârstă de 30 de ani, a declarat că ştie câteva tehnici de supravieţuire, iar acest lucru l-a ţinut în viaţă.

"A trebuit să mănânc insecte, să-mi beau propria urină, să mănânc râme. Am fost atacat de animale", a declarat el marţi la postul de televiziune Unitel.

Bărbatul a fost găsit sâmbătă de echipele de căutare, la exact o lună după ce s-a rătăcit de grupul de vânători în care se afla în departamentul Beni din nord-estul Boliviei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"I-am cerut lui Dumnezeu să plouă", a povestit el. "Dacă nu ar fi plouat jumătate din timp", a precizat acesta, "nu aş fi supravieţuit".

Dezorientat, bărbatul a mers circa 40 de kilometri, dar a descoperit rapid că mergea în cerc.

Această poveste le aminteşte bolivienilor de aventurierul irakian Yossi Ghinsberg, care a supravieţuit timp de trei săptămâni în 1981. Povestea sa a inspirat filmul "Jungle" din 2017, în care joacă actorul britanic Daniel Radcliffe.

La începutul lui 2021, pilotul Antonio Sena a supravieţuit 38 de zile în Amazonia braziliană după ce avionul său s-a prăbuşit.

De asemenea, în martie 2022, doi fraţi, în vârstă de 7 şi, respectiv, 9 ani, au petrecut 25 de zile pierduţi în jungla amazoniană în Brazilia. Membri ai grupului etnic Mura, ei au mâncat doar fructe sălbatice înainte de a fi găsiţi.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri