Un cadet japonez a deschis focul împotriva colegilor de unitate în timpul unui antrenament

Data publicării:
cameramani și reporteri filmează la locul incidentului din Gifu, Japonia
Doi militari au fost uciși în atacul armat. Foto: Profimedia Images

Doi militari japonezi au fost uciși, miercuri, după ce un cadet a deschis focul asupra colegilor de unitate într-un centru de antrenament în centrul țării, a transmis armata niponă (SDF), citată de CNN.

Atacul a avut loc în timpul unui antrenament cu gloanțe reale, iar mai mulți alți oameni au fost răniți, pe lângă cele două victime, a confirmat SDF. Cadetul care a comis atentatul a fost arestat, iar motivul pentru care a comis această faptă nu este cunoscut încă, au mai informat autoritățile nipone.

Principalul secretar al guvernului de la Tokyo, Hirokazu Matsuno a informat că incidentul a avut loc în jurul orei 9 la un poligon de tragere din orașul Hino, în regiunea centrală japoneză, Gifu.

Cei doi militari uciși aveau 25, respectiv 52 de ani, conform secției de poliție din Gifu Naka. Un alt bărbat de 25 de ani a fost rănit.

„Un astfel de incident nu ar trebuie să se întâmple niciodată într-o organizație care gestionează armament”, a declarat purtătorul de cuvânt al SDF, Yasunori Morishita.

Postul public TV NHK a relatat că suspectul este un membru adolescent al SDF iar arma cu care a tras a fost o pușcă automată.

Violențele cu arme de foc sunt extrem de rare în Japonia, o țară care are printre cele mai puține infracțiuni cu arme de foc din lume, ca urmare a legislației extrem de stricte.

Recent, însă, un număr de crime foarte violente au fost raportate în această țară, în general foarte pașnică - doi polițiști au murit în orașul Nakano, luna trecută, după un incident violent cu arme de foc și arme albe.

În 2022, nouă incident cu arme de foc au avut loc în Japonia, printre care și asasinarea fostului prim-ministru Shinzo Abe.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri