Un candidat la alegerile din Pakistan a fost împușcat mortal în timp ce își făcea campanie electorală din ușă în ușă

Data publicării:
afise cu candidatii la alegerile din pakistan
Alegerile vor avea loc pe 8 februarie. FOTO: Profimedia Images

Un candidat la alegerile din Pakistan a fost împușcat mortal miercuri, în timp ce se afla în campanie electorală, a declarat poliția, un incident care stârnește îngrijorări în rândul liderilor politici, care se tem că atacurile în creștere ar putea amenința desfășurarea alegerilor din 8 februarie, transmite Reuters.

Niciun grup nu a revendicat atacul care a ucis trei persoane, inclusiv pe Malik Kaleem Ullah, un candidat independent înscris în cursa pentru a obține un loc în parlamentul local din Khyber Pakhtunkhwa. Șeful poliției din Waziristanul de Nord, Rohan Zaib Khan, a declarat pentru Reuters că Kaleem Ullah făcea campanie din ușă în ușă când a fost atacat.

Mir Aslam Buledi, un candidat la Adunarea Națională al Ligii Musulmane Pakistaneze Nawaz (PML-N) din provincia sud-vestică Balochistan, a fost grav rănit într-un atac armat, a mai spus un oficial.

Alegerile din această țară din Asia de Sud, care se confruntă cu probleme politice și economice, au fost programate pentru 8 februarie, după mai multe amânări. Săptămâna trecută, Senatul a adoptat o rezoluție fără caracter obligatoriu pentru a amâna și mai mult alegerile, invocând preocupări legate de securitate și o iarnă aspră în zonele nordice.

Militanții islamiști, care vor să răstoarne guvernul și să-și instaleze propria lor versiune a legii islamice în țara predominant musulmană, cu 241 de milioane de locuitori, și-au intensificat atacurile după revocarea unui acord de încetare a focului încheiat cu guvernul, la sfârșitul anului 2022.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri