Un cuplu din Italia și-a lăsat fiica să moară de cancer, tratând boala cu vitamina C, acupunctură și injecții cu cortizon

Data publicării:
ambulanta, italia
FOTO: Guliver/ Getty Images

Un cuplu de italieni a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru omor prin imprudență după ce a refuzat tratamentul pentru fiica lor de 17 ani bolnavă de cancer, iar tânara a murit, informează Il Messagero.

Lino Bottaro și Rita Benini au fost condamnați definitiv la 2 ani de închisoare pentru omor prin imprudență, după ce au refuzat să permită tratamentul cu chimioterapie pentru fiica lor de 17 ani, Eleonora, diagnosticată cu leucemie.

Cuplul din Padova a fost găsit vinovat de moartea fetei lor, care, potrivit doctorilor, avea o șansă de recuperare de 80%. Prin alegerea familiei, tânara a fost tratată prin metoda Hamer, care presupune injecții cu cortizon, acupunctură și vitamina C.

Totul a început în decembrie 2015, când Eleonora s-a simțit rău când s-a întors de la școală. În zilele anterioare copilul se plânsese de dureri și avusese febră. În februarie 2016 a fost diagnosticată cu leucemie și internată în departamentul de oncologie a spitalului din Padova. Cu toate acestea, Eleonora a refuzat chimioterapia, alegere susținută de părinții săi, adepți ale teoriilor de tratament ale lui Hamer - un fost medic german, inițiatorul unui nou sistem de medicină intitulat „Noua Medicină Germanică”: un sistem de pseudo-medicină care ar fi capabil să vindece cancerul. Astfel, la finalul lunii februarie, tânara este externată din spital.

Tratamentul Eleonorei a început într-un spital din Elveția, însă și acolo se solicită recugerea la medicina tradițională, iar părinții se opun încă o dată. În iulie 2016, Eleonora s-a întors în Italia și a fost internată într-un spital din Schiavonia. Pără medicamente pentru dureri și luând doar vitamine, fata de 17 ani a murit în luna august a aceluiași an.

În procesele care au urmat, s-a confirmat ipoteza că Eleonora a fost puternic influențată de părinții ei să aibă încredere în metoda Hamer și astfel s-a produs moartea ei fără ca tânara să beneficieze de o formă recunoscută de terapie. Potrivit procurorului Valeria Sanzari, tânara nu ar fi avut ocazia să aleagă tratamentul, fiind mereu influențată constant de părinți. Totodată, mama tinerei nu ar fi avut remușcări în urma decesului: "Cred în justiția divină, nu am greșit cu nimic - ar fi repetat Rita Benini, aș face totul la fel din nou".

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...